Από την Άννα Ευθυμίου,
Λουκέτο στο ζαχαροπλαστείου του Dominique Ansel έβαλε το υγειονομικό της Νέας Υόρκης μετά από στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κουζίνα έχει μολυνθεί από ποντίκια. Μάλιστα, το ζαχαροπλαστείο που έγινε παγκοσμίως γνωστό για τα cronuts, τις ουρές που σχηματίζονται από fans ή απλούς περίεργους από τις 5 το πρωί ώστε να δοκιμάσουν το κοινό το περίφημο υβδιδιακό γλυκό, του οποίου η συνταγή παραμένει επταφράγιστομυστικό. Πελάτης του καταστήματος τράβηξε βίντεο το οποίο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου όπου φαίνεται ο μικρός… Remy, όπως ακριβώς και στην ταινία Ratatouille, να κάνει βόλτες πίσω από το ταμείο, ακριβώς εκεί που διατηρούνται τα cronuts.
Tα περίφημα cronuts
Oυρές σχηματίζονταν καθημερινά έξω από το ζαχαροπλαστείο του Dominique Ansel από τις 5 το πρωί για ένα cronut.
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος δήλωσαν ότι ο σεφ και το προσωπικό διεξήγαγαν εξονυχιστική 7ωρη απολύμανση και καθαρισμό, ενώ μάλιστα ο ίδιος ο Ansel ήταν σκυμμένος στα γόνατα ψάχνοντας για τυχόν άλλες “επισκέψεις” από τετράποδα πλασματάκια. Προσέθεσαν επίσης ότι το πιο πιθανό είναι το ποντίκι να προήλθε από το πάρκο ή το θερμοκήπιο που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Αν και το υγειονομικό απαίτησε να γίνει ανακατασκευή του χώρο με νέα τσιμέντα, οι υπεύθυνοι διαβεβαίωσαν τον Τύπο ότι το ζαχαροπλαστείο θα ανοίξει τη Δευτέρα.