Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,
Η Τσικνοπέμπτη θέλει διασκέδαση και καλούς κρεατομεζέδες. Για όλους εκείνους που θέλουν να το ρίξουν έξω, το Μαμα Πεινάω προτείνει μαγαζιά που και η κρεατοφαγία, αλλά και η καλή ατμόσφαιρα είναι εγγυημένα.
Το Αιγυπτιακόν (Παναγή Τσαλδάρη 4, Νίκαια, 210 4926 026, 210 4251453)
Φημολογείται ότι είναι το πιο παλιό κεμπαμπτζίδικο της Ελλάδας αφού λειτουργεί αδιάκοπα από το 1924. Στο Αιγυπτιακόν, θα δοκιμάσετε το καλύτερο και πιο ζουμερό κεμπάπ, το γιαουρτλού φτιαγμένο με την αυθεντική συνταγή, το τρυφερό κοτόπουλο Αλεξάνδρεια που έχει μαριναριστεί σε ντομάτα και σερβίρεται με πιτούλες, ψητή πιπεριά και πράσινη σαλάτα, τα σμυρνέικα σουτζουκάκια ψημένα στα κάρβουνα και το γνωστό σουτζούκι του. Αν αντέχετε, ζητήστε το περιποιημένο λεχματζούν.
Η ταβέρνα του Κατσόγιαννου (Αγ. Παντελεήμονος 15, Δραπετσώνα, 210 4613209)
Στην καρδιά της Δραπετσώνας, η ταβέρνα του Κατσόγιαννου υποδέχεται τους απανταχού καλοφαγάδες από το 1930. Σε ένα περιβάλλον με διακόσμηση που θυμίζει κουτούκι του 1950, θα απολαύσετε πολύ καλά ψημένα κρεατικά της ώρας και σε πλούσιες μερίδες. Δοκιμάστε την πολύ καλή συκωταριά του, αλλά και τα κεφταδάκια ούζου, το παστουρμαλί, τις τραγανές τηγανητές πατάτες και τους ντοματοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα.
Το Κρέας (Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, 210 3247028)
Στην πολύβουη και πολυσύχναστη συνοικία των Πετραλώνων με τα άπειρα εστιατόρια και μεζεδοπωλεία, βρίσκεται ένα εστιατόριο, που όπως λέει το όνομά του, είναι μόγο για τους λάτρεις του κρέατος. Εδώ όλα τα κρέατα ψήνονται σε ξυλόφουρνο. Το συκώτι ριγανάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια, η σταβλίσια μπριζόλα, τα μαριναρισμένα μπριζολάκια με άγρια χόρτα και λαδολέμονο και οι φρέσκιες πατάτες θα σας κάνουν να το επισκεφθείτε πολλές φορές.
Ο Δήμος (Σαρδέων 4, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2524240, 210 2533518)
Εδώ και χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια “Ο Δήμος” είναι εγγύηση για βραδιές απόλυτης κρεατοφαγίας. Εκτός από τα πλούσια και άκρως χορταστικά σουβλάκια του, την τυροκαυτερή, τα χειροποίητα τυροπιτάκια και τα τηγανητά κολοκυθάκια, ο Δήμος είναι γνωστός και για τα κρέατα της σούβλας και της σχάρας. Κοντοσούβλι χοιρινό και κοντοσούβλι κοτόπουλο, κοκορέτσι και παϊδάκια, κεμπάπ ψημένο στη βέργα είναι μεζέδες που ετοιμάζονται με μεράκι και θα σας αφήνουν άκρως ικανοποιημένους.
Τηλέμαχος Barbeque Club (Φραγκοπούλου 22, Κηφισιά, 210 8076680)
Το καλό κρέας έχει βρει το στέκι του στα βόρεια προάστια στον Τηλέμαχο που συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνα, αλλά αισθητική. Αρνί κλέφτικο στο χαρτί, αρνίσια καπνιστά παϊδάκια, σπλήνα γεμιστή με βοδινό κιμά, γαρδουμπάκια και σουβλιστές σπαλομπριζόλες είναι ιδανικές επιλογές για ένα περιποιημένο τσίκνισμα που συνδυάζεται εξαιρετικά με το χύμα κράσι που προτείνουν.
George’s Steak House (Κωνσταντινουπόλεως 4-6, Γλυφάδα, 210 8942041)
Στη λεγομένη Μπιφτεκόπουλη στη Γλυφάδα, μια οδό-προορισμό για όποιον ήθελε να απολαύσει στα νότια προάστια καλό κρέας και πιο συγκεκριμένα ζουμερά μπιφτέκια στα κάρβουνα, το George’s Steak House, με παρουσία από το 1951 βρίσκεται εκεί έτοιμο να προσφέρει τα διάσημα μπιφτεκάκια του. Χωριάτικα λουκάνικα και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες είναι μερικές ακόμα κλασικές επιλογές για μια ολοκληρωμένη Τσικνοπέμπτη.