ΑρχικήΆρθραΜαγειρεύοντας μ’ ένα Ψάρι!

Μαγειρεύοντας μ’ ένα Ψάρι!

Τί σόι ψάρι είναι αυτό που μαγειρεύοντάς το, σου δικαιολογεί ένα ολόκληρο βιβλίο; Φάλαινα, ξιφίας ή κανα γιγάντιο φαγκρί;

Το αίνιγμα του τίτλου λύνεται από την πρώτη κιόλας σελίδα και το μυστικό του βυθού ξεβράζεται στην άμμο. Το ψάρι είναι άνθρωπος. Παρόλο που είναι Ιχθύς. 

Ηρωίδα είναι η ίδια η συγγραφέας που ζει στο κέντρο της Αθήνας και με κέντρο βάρους την μικρή της κουζίνα θυμάται, ξεχνάει – ιχθύς γαρ, γελάει, κλαίει, φοβάται, κολυμπάει, πνίγεται, ερωτεύεται, βρίσκει τον εαυτό της την ίδια ώρα που μια πίτα χειροποίητη ψήνεται στο φούρνο.  Ό,τι κάνει δηλαδή ο καθένας που η μέρα του δίνει σκυτάλη στην επόμενη, σαν κατσαρόλα που διαδέχεται μιαν άλλη στο αναμένο μάτι της κουζίνας.  

25 συνταγές ζωής. 

25 αυτοτελή διηγήματα που εμπεριέχουν και μία ατόφια συνταγή, μαζί με τον τρόπο που μπορείς να την εφαρμόσεις. 

Ταυτόχρονα είναι ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα που περιγράφει μια ιστορία ενάμιση χρόνου. Τη δική της. 

Καταθέσεις, άλλοτε ξεκαρδιστικές κι άλλοτε να σε κάνουν να δακρίσεις. Αγνές. Σαν φρεσκοαγορασμένες πρώτες ύλες που αφήνουν το στομάχι σου γεμάτο και το στόμα σου γλυκόπικρο. 

Η ζωή έτσι κι αλλιώς, όπως κάθε φαγητό, έχει μπόλικα υλικά. 

Κι είναι η δοσολογία και ο τρόπος μαγειρέματος που θα αφήσουνε την όποια γεύση…

 

Μαγειρεύοντας μ’ ένα Ψάρι

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ

Το βιβλίο συνοδεύεται από φωτογραφίες της Βάσιας Αναγνωστοπούλου, αλλά όχι απαραίτητα των πιάτων.                                                

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πολύσπορο ψωμί

Συνταγή για πολύσπορο ψωμί!

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Συνταγή για μαριναρισμένο γλυκόξινο κοτόπουλο!

Σφολιατάκια με προσούτο

Συνταγή για σφολιατάκια με προσούτο και μοτσαρέλα!

Περισσότερα άρθρα

Το πανέξυπνο κόλπο για να ζεσταίνετε δυο πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι το μυστικό για να έχετε διπλάσιο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ζεσταίνετε δυο πιάτα τη φορά!

Η ιστορία της τούρτας Μπλακ Φορεστ

Μάθετε την ιστορία για την τούρτα Μπλακ Φορεστ και φυσικά την καλύτερη συνταγή για το υπέροχο αυτό γλυκό!

Πώς να μαγειρέψεις παντζάρια χωρίς να λερώσεις την κουζίνα

Μαγειρέψτε παντζάρια εύκολα, χωρίς να λερώσετε την κουζίνα, με αυτές τις δυο πανεύκολες μεθόδους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ