ΑρχικήΆρθραΜαγειρεύουμε με ρόδι

Μαγειρεύουμε με ρόδι

Τυχερό φαγητό, σύμβολο γονιμότητας και ευζωίας, το ρόδι είναι από εκείνες τις τροφές που ταιριάζουν με γλυκές αλλά και αλμυρές συνταγές. Γνωστό από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες, κρίνεται αναγκαίο να το εντάξουμε στη διατροφή μας κι εμείς σας δίνουμε ορισμένες ιδέες για το πώς μπορείτε να βάλετε το ρόδι στο καθημερινό σας τραπέζι.

1. Σαλάτες

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τα σπόρια του ροδιού στις σαλάτες σας. Ταιριάζει ιδανικά με μια πράσινη σαλάτα και ειδικά με τη ρόκα, αλλά και με το λάχανο, τα παντζάρια και το καρότο. 

2. Όσπρια

Ο συνδυασμός ροδιού με όσπρια και πιο συγκεκριμένα με τις φακές και τα ρεβίθια είναι αρκετά νόστιμος κι αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη γεύση τόσο του συγκεκριμένου φρούτου όσο και των οσπρίων. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα κρύο πιάτο που θα αποτελείται από φακές, σπόρους ροδιού και πληγούρι και θα το περιχύσετε με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ με ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο. Κι αν ο καιρός επιτάσσει κάτι ζεστό, φακές με λουκάνικα και ρόδι είναι το ιδανικό  χειμωνιάτικο πιάτο.  Όσοι τρελαίνονται για ρεβίθια θα εκτιμήσουν δεόντως  τα ρεβίθια σούπα με ρίγανη και κύμινο, γαρνιρισμένα με σπόρους ροδιού ή μια ζεστή σαλάτα με ρεβίθια, φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο ή και σπάνακι, κατσικίσιο τυρί ή φέτα και ρόδι.

3. Ρύζι

Η ποικιλία στο τραπέζι μας και οι γαστρονομικές αναζητήσεις μάς επιτρέπουν στο να ανακαλύψουμε την ολοκληρωτική νοστιμιά του κάθε υλικού. Αντί για φακόρυζο, πρασόρυζο ή σπανακόρυζο, δοκιμάστε ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι που είναικαι πιο αρωματικό,  στο οποίο θα προσθέσετε ρόδι μαζί με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα σταφίδες ή κάστανα. Εναλλακτικά, μαγειρέψτε το με σαφράν προσθέτοντας στο τέλος σπόρους ροδιού.

4. Κρεατικά και πουλερικά

Για τους λάτρεις των κρεατικών, προτείνουμε να μαρινάρουν το χοιρινό σε χυμό ροδιού ή να φτιάξουν μοσχάρι στην κατσαρόλα με κρεμμύδια και μπαχαρικά όπως γαρίφαλο και μπαχάρι. Λίγο πριν το τέλος της συνταγής να προσθέσουν σπόρους ροδιού που με το μαγείρεμα θα δώσουν μια πολύ ιδιαίτερη σαλτσα με γλυκόξινη γεύση. Αν προτιμάτε το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα, μπορείτε να φτιάξετε μια γέμιση που να περιέχει ρόδι. Μαγειρέψτε το πουλερικό με κρέμα γάλακτος  ή σβήστε το με κρασί και στο τέλος προσθέστε σπόρους ροδιού.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τυροπιτάκια παραλίας

Εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια παραλίας με κεφαλοτύρι, φέτα και δυόσμο.

Κοκτέιλ μαργαρίτα

Συνταγή για κοκτέιλ μαργαρίτα!

Κέικ γενεθλίων με σοκολάτα

Κέικ γενεθλίων με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα σπιτικό κέικ σοκολάτα που σερβίρουμε ως γενέθλια τούρτα. Ιδανικό δώρο για τους αγαπημένους σας!

Περισσότερα άρθρα

Τα 5 μικρά tips για τέλειες μπριζόλες

Όλα τα μυστικά και τα tips για τέλειες μπριζόλες, ζουμερές και άψογα ψημένες. Σε αυτές τις μπριζόλες δεν θα αντισταθεί κανείς!

12 μυστικά που δεν θα σου πει κανείς για τα γλυκά του κουταλιού

Μάθετε τα μυστικά που κανείς δεν θα σας πει για να φτιάχνετε άψογα σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ