ΑρχικήΆρθραΜαγειρική & Ζαχαροπλαστική από την Χρύσα Παραδείση

Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική από την Χρύσα Παραδείση

Ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο, μέσα από τις 392 πολύχρωμες σελίδες του, το διαχρονικό βιβλίο “Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική” θα σας ταξιδέψει στον χώρο της γεύσης και της ευωχίας με την μητέρα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, Χρύσα Παραδείση. Μένοντας πιστοί στο πνεύμα της Παραδείση καθεμία από τις 747 συνταγές έχουν επιλεχθεί, επιμεληθεί, και προσαρμοστεί με μεγάλη προσοχή από την Αλεξία Τερζοπούλου, διπλωματούχο της γαστρονομικής Σχολής Τροφίμων και Οίνου Leiths του Λονδίνου και εκπαιδεύτρια σε Ακαδημία Ζαχαροπλαστικής του Λονδίνου. 

Αυτός ο πλήρης οδηγός μαγειρικής απευθύνεται σε όλους, τόσο στον έμπειρο μάγειρα ή μαγείρισσα όσο και στον αρχάριο που τώρα ξεκινά να τον απασχολεί το θέμα της μαγειρικής. Αυτό που κάνει το βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής να ξεχωρίζει είναι η προσοχή που δίνει στην λεπτομέρεια. Οι 211 δελεαστικές φωτογραφίες με πανέμορφη σελιδοποίηση δίνουν μια πολύ κομψή αισθητική στο βιβλίο χωρίς να γίνεται βαρύ. Οι συνταγές εμπλουτίζονται στα περιθώρια των σελίδων με «Μικρά Μυστικά» για το πώς πετυχαίνει ένα φαγητό ή γλυκό, συμβουλές απαραίτητες για την επιτυχία κάθε γαστρονομικής προσπάθειας! Οι τεχνικές που περιγράφει το βιβλίο είναι εικονογραφημένες με 110 σκίτσα για να είναι ακόμη πιο επεξηγηματικές. Επίσης, το βιβλίο περιγράφει αναλυτικά τα κοψίματα των διαφόρων κρεάτων, τα ψάρια της Μεσόγειου, την αποθήκευση τροφίμων, πρώτες βοήθειες, ακόμη και πώς να αφαιρέσεις λεκέδες. 

Αποκτήστε το βιβλίο “Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική” της Χρύσας Παραδείση με ένα κλικ εδώ!

Λίγα Λόγια για την Συγγραφέα

Η Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες Ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών. Ασχολήθηκε με την μαγειρική ταξιδεύοντας σε πολυάριθμους προορισμούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την συλλογή γαστρονομικού υλικού. Η μεγάλη επιτυχία του έργου της οφείλεται στην δημιουργία συνταγών που διακρίνονται για την σαφήνεια, την απλότητα, την ευκολία στην εφαρμογή τους και βασίζονται στην υγιεινή διατροφή. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το περιοδικό Γυναίκα, με εφημερίδες αλλά και με το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών

Ένας υπέροχος τρόπος για να μαγειρέψετε το σολομό με μια πρωτότυπη σάλτσα. Ο πουρές τον συμπληρώνει ιδανικά.

Η πιο εύκολη κοτόσουπα

Κοτόσουπα θεϊκή από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική, ζεστή και πεντανόστιμη κοτόσουπα που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Πίτα σε 10 λεπτά με κρέας και λαχανικά

Μια πεντανόστιμη πίτα με κρέας και λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή για πίτα με ό,τι υλικό έχει περισσέψει από τις γιορτές, ζουμερή γέμιση και το πιο τραγανό φύλλο.

Περισσότερα άρθρα

Το πανέξυπνο κόλπο για να ζεσταίνετε δυο πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι το μυστικό για να έχετε διπλάσιο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ζεσταίνετε δυο πιάτα τη φορά!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές

Τυρινή εβδομάδα και συνταγές νόστιμες, εύκολες, γρήγορες και ιδιαίτερα απολαυστικές, για να γιορτάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την εβδομάδα πριν τη Σαρακοστή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ