Μακαρονάδα αραμπιάτα (arrabiata)

μακαρονάδα αραμπιάτα

Μακαρονάδα αραμπιάτα (arrabiata)

Μακαρονάδα αραμπιάτα,α από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και μπούκοβο είναι ιδανική για τους λάτρεις των καυτερών.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Servings: 4

Ingredients


  • 500 γραμ. μακαρόνια πένες
    1 κ.σ ελαιόλαδο 
    1/2 κρεμμύδι χοντροκομμένο
    2 πιπεριές Φλωρίνης
    3 - 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    1 κ.γλ μπούκοβο
    500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες 
    μια πρέζα αλάτι
    1/2 κ.γλ ζάχαρη
    Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα 

Instructions

  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσουν, το πολύ μέχρι 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το μπούκοβο και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά στο τηγάνι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό τους. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει παχύρρευστη, για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο σκεύος σερβίρουμε τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικό και σερβρίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.