Μακαρονάδα αραμπιάτα (arrabiata)

μακαρονάδα αραμπιάτα

Μακαρονάδα αραμπιάτα (arrabiata)

Μακαρονάδα αραμπιάτα,α από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και μπούκοβο είναι ιδανική για τους λάτρεις των καυτερών.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Servings: 4

Ingredients


  • 500 γραμ. μακαρόνια πένες
    1 κ.σ ελαιόλαδο 
    1/2 κρεμμύδι χοντροκομμένο
    2 πιπεριές Φλωρίνης
    3 - 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    1 κ.γλ μπούκοβο
    500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες 
    μια πρέζα αλάτι
    1/2 κ.γλ ζάχαρη
    Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα 

Instructions

  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσουν, το πολύ μέχρι 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το μπούκοβο και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά στο τηγάνι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό τους. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει παχύρρευστη, για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο σκεύος σερβίρουμε τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικό και σερβρίρουμε.
Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.