Φανουρόπιτα βασική συνταγή

Φανουρόπιτα βασική συνταγή

Υλικά


Bρείτε την ιστορία της φανουρόπιτας κάνοντας κλικ εδώ.
    3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
    1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
    1 1/2 κουταλάκι κανέλα
    2/3 κούπας σπορέλαιο
    1 κούπα ζάχαρη
    1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή νερό
    1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
    1/2 κούπα κορινθιακές σταφίδες

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το γαρύφαλλο και την κανέλλα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε για 1' στο μπλέντερ ή με σύρμα το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά μας. Ρίχνουμε και τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψάκι μας και ψήνουμε τη φανουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Μετά από περίπου 1 ώρα, βγάζουμε τη φανουρόπιτα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

 

Για 20 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

https://www.mamapeinao.gr/fanouropita-basiki-suntagi/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.