fbpx

Τσούρος με σοκολάτα

Τσούρος με σοκολάτα. Μια αγαπημένη συνταγή που έρχεται από την Ισπανία. Δοκιμάστε την με καλής ποιότητας σοκολάτα και απογειώστε αυτή τη συνταγή.

Print Recipe
5 from 1 vote

Τσούρος με σοκολάτα

Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Τσούρος με σοκολάτα

Ingredients

  • Για τα τσούρος:


    420 ml νερό
    220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    1/2 κ.γλ. αλάτι
    185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    4 αυγά
    1 ασπράδι αυγού
    λάδι για τηγάνισμα

    Για τη αρωματική σως σοκολάτας:


    200 γρ. κουβερτούρα 
    55-60% περιεκτικότητα σε κακάο
    400 ml γάλα
    200 ml νερό
    1/2 στικ βανίλιας
    1/4 κ.γλ. κανέλα
    150 γρ. κρέμα γάλακτος
    20 γρ. κακάο σε σκόνη
    20 γρ. μαύρη ζάχαρη

Instructions

  • Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με το αλάτι και το βούτυρο σε κομμάτια μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχει λιώσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα,τοποθετώντας το παράλληλα σε σιγανή φωτιά για 2′.
  • Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα σε ένα κορνέ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
  • Αφού κρυώσει, τηγανίζουμε σαν σε φριτέζα, αφήνουμε για λίγο τα churros σε απορροφητικό χαρτί και ραντίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Για τη σως σοκολάτας:
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την κανέλα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το κακάο, ανακατεύοντας με τη βοήθεια του αυγοδάρτη.
  • Μόλις το μείγμα αρχίσει να δένει,ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Τη σουρώνουμε και τη σερβίρουμε ζεστή.

Το καλύτερο κέικ από τον Τάσο Αντωνίου

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.