Τσούρος με σοκολάτα. Μια αγαπημένη συνταγή που έρχεται από την Ισπανία. Δοκιμάστε την με καλής ποιότητας σοκολάτα και απογειώστε αυτή τη συνταγή.

Τσούρος με σοκολάτα
Μερίδες 6
Θερμίδες 521θερμίδες
Υλικά
- Για τα τσούρος: 55-60% περιεκτικότητα σε κακάο
400 ml γάλα
200 ml νερό
1/2 στικ βανίλιας
1/4 κ.γλ. κανέλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. κακάο σε σκόνη
20 γρ. μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με το αλάτι και το βούτυρο σε κομμάτια μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχει λιώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα,τοποθετώντας το παράλληλα σε σιγανή φωτιά για 2′.
- Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα σε ένα κορνέ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει, τηγανίζουμε σαν σε φριτέζα, αφήνουμε για λίγο τα churros σε απορροφητικό χαρτί και ραντίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
- Για τη σως σοκολάτας:
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την κανέλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το κακάο, ανακατεύοντας με τη βοήθεια του αυγοδάρτη.
- Μόλις το μείγμα αρχίσει να δένει,ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Τη σουρώνουμε και τη σερβίρουμε ζεστή.
Το καλύτερο κέικ από τον Τάσο Αντωνίου
Δείτε επίσης: Συνταγή για κορυφαία πορτοκαλόπιτα
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!
Εχω κολλησει γιατι σε εχω αγαπησει. ΣΟΥΠΕΡ τα εχω πεθανει λεμε!!