Μακαρόνια φαρφάλες με τόνο

Συνταγή για μακαρόνια φιογκάκια με τόνο.
Μακαρόνια φαρφάλες με τόνο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.

Σε αντικολλητικό κατά προτίμηση τηγάνι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να ροδίσει για ένα λεπτό.

Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κάπαρη, την λιαστή ντομάτα και το κουκουνάρι.

Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά μας.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.