Μαρμελάδα κεράσι

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα κεράσι!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 24 ώρες

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 8

Μαρμελάδα κεράσι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια πάνω από ένα μπολ ώστε να συγκεντρώσουμε τους χυμούς που θα βγάλουν. Εάν θέλουμε τη μαρμελάδα λεία, πολτοποιούμε τα κεράσια στο μπλέντερ. Διαφορετικά, τα τσακίζουμε στη μέση με τα δάχτυλα. Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τα κεράσια με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.

Την επόμενη, βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφού πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ξαφρίζουμε  και ανακατεύουμε φτάνοντας μέχρι τη βάση της κατσαρόλαςμε ξύλινη κουτάλα. Προς το τέλος του βρασμού (μετά από περίπου 40 λεπτά) προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Όταν η μαρμελάδα στέκεται στην κουτάλα, σβήνουμε τη φωτιά.

Ισομοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα ως πάνω. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο. Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε στο ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα βάζουμε στο ψυγείο.