ΑρχικήΆρθραMetaxa Twelve Challenge: έγινε ο τελικός στην Ελλάδα

Metaxa Twelve Challenge: έγινε ο τελικός στην Ελλάδα

Το METAXA Twelve Challenge, ο παγκόσμιος διαγωνισμός του METAXA επέστρεψε. Στην πατρίδα του METAXA και στο πλαίσιο του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού, Athens Bar Show, 12 Finalists διαγωνίστηκαν με βασικό εργαλείο, την έμπνευση και το ταλέντο τους πίσω από το bar. Στόχος και ζητούμενο του διαγωνισμού ήταν να δημιουργήσουν ξεχωριστά και ανατρεπτικά cocktails με βάση το μοναδικό κεχριμπαρένιο ποτό, METAXA 12 αστέρων, υπηρετώντας το motto του Brand που είναι το “Taste the Unexpected”. 

Νικητής αναδείχθηκε ο νεαρός Oleg Chukhno από το Κίεβο με το cocktail Pear Aeneid, που παντρεύει το METAXA 12 αστέρων με το αχλάδι και είναι ένα ταξίδι για εκείνον από τα καρπάθια όρη, στην Κεφαλονιά και στα βαρέλια που ωριμάζει το METAXA.

Ο διαγωνισμός εξελίχθηκε σε δυο φάσεις, τους τοπικούς προκριματικούς που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές από τις βασικές αγορές όπου δραστηριοποιείται το METAXA και τον τελικό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 9 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Athens Bar Show. Οι 12 finalists που έλαβαν μέρος στον τελικό προέκυψαν από την πρώτη φάση του διαγωνισμού, με καταγωγή από τη Ουκρανία, τη Λετονία, τη Μ. Βρετανία και φυσικά την Ελλάδα. 

METAXA 4

Βασικό ζητούμενο του διαγωνισμού ήταν οι συμμετέχοντες να εμπνευστούν από το μήνυμα του METAXA 12 αστέρων και να δημιουργήσουν κάτι ανατρεπτικό, έξω από τα καθιερωμένα. Να «παίξουν» με τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του κεχριμπαρένιου ποτού και να οδηγηθούν με γνώμονα το “Taste the Unexpected”.

Ο τελικός, πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του Athens Bar Show, και τον παρουσίασε η Ελένη Νικολούλια, συνιδιοκτήτρια του ελληνικού Difford’s Guide, μαζί με τους brand ambassadors, Παναγιώτη Παναγιωτάτο, για την Ελλάδα, και Χάρη Γεράκη για τη Μ. Βρετανία, οι οποίοι είχαν προετοιμάσει και τους 12 finalists.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από διακεκριμένα πρόσωπα του χώρου καθώς και στελέχη του House of METAXA. Πιο συγκεκριμένα κριτές του διαγωνισμού ήταν οι:

  • Κωστής Καλπαξίδης, Ελλάδα – Metaxa Master Deputy
  • Thomas Hay-Owens, UK – Ο νικητής του προηγούμενου διαγωνισμού
  • Aurelie Panhelleux, Paris, France – Από το CoppersBay 

Η τελική κατάταξη ήταν 

1ος Oleg Chukhno/Pear Aeneid/ Κίεβο, Ουκρανία

2ος Ιωσήφ Ζααλούκ/Nostalgia/Ρόδος, Ελλάδα

3ος Θανάσης Σιδέρης/Xenios/Λάρισα, Ελλάδα

Οι τρείς νικητές σέρβιραν τα cocktails τους στους επισκέπτες του Athens Bar Show, τη δεύτερη ημέρα, από το bar του ΜΕΤΑΧΑ και ο κόσμος εξέλεξε ως αγαπημένο του αυτό του Ιωσήφ Ζααλούκ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου

Συνταγή για μενταγιόν ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου!

Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες και λαχανικά στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου!

Περισσότερα άρθρα

Το κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες

Το μυστικό κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες. Δείτε επίσης συνταγές για να αξιοποιήσετε το κατεψυγμένο τυρί.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ