Μεζέδες με λουκάνικο

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τα τραπέζια που θυμόμαστε πάντα είναι αυτά με καλή και κεφάτη παρέα και με μερακλίδικους μεζέδες. Τα λουκάνικα στα κάρβουνα, στο γκριλ ή στο τηγάνι, είναι κλασικός μεζές που τον τιμάμε ιδιαιτέρως και που τον »παντρεύουμε» με χίλια δυο υλικά. Το Μαμα Πεινάω σας δίνει ιδέες για πεντανόστιμους μεζέδες με λουκάνικα στο τηγάνι.

1. Λουκάνικα με πιπεριές και μυρωδικά

Διαλέγουμε τις πιπεριές που προτιμάμε, πράσινες, κόκκινες ή πορτοκαλί, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε σε ομοιόμορφες λεπτές φέτες. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,  προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές φέτες. Αφού το τηγανίσουμε 3-4 λεπτά και από τις δυο πλευρές, ρίχνουμε τις πιπεριές. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 5 ακόμα λεπτά και σβήνουμε με τσίπουρο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και ρίγανη ή θυμάρι. Ο μεζές είναι έτοιμος και σερβίρεται ζεστός.

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και απλά τα δικά σας σπιτικά λουκάνικα με ένα κλικ εδώ! 

2. Λουκάνικα με κυδώνια και κρεμμύδια

Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ολόκληρα τα λουκάνικα τα οποία τα έχουμε ήδη χαράξει ελαφρώς και από τις δυο πλευρές για 5 περίπου λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο. Προσθέτουμε στο τηγάνι λεπτοκομμένες φέτες κρεμμυδιού και κυδώνια που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά και σβήνουμε με λευκό ξηρό κρασί. Προσθέτουμε τα λουκάνικα, λίγο βούτυρο, ανάλατο αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή. Σερβίρουμε αμέσως.

3. Λουκάνικα με μανιτάρια, ντοματίνια και γραβιέρα

Η κλασική τηγανιά με σουτζούκι αλλάζει γεύση και γίνεται ακόμα πιο νόστιμη αν μαζί με σουτζούκι προσθέσουμε λίγο λουκάνικο. 

Η μουστάρδα απογειώνει τη γεύση του λουκάνικου. Φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα τη δική μας μουστάρδα με ένα κλικ εδώ  

4. Λουκάνικα με πατάτες

Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τις πατάτες σε μέτριους κύβους. Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα, τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε πιάτο στρωμμένο με χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε λεπτοκομμένες φέτες κρεμμυδιού, λίγο πολτό σκόρδου και τα λουκάνικα για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε και τις πατάτες και τηγανίζουμε για 3 με 4 περίπου λεπτά. Σβήνουμε με κόκκινο ξηρό κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και θυμάρι και σερβίρουμε. 

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα τέλεια λουκανικοπιτάκια! Δείτε τη συνταγή με ένα κλικ εδώ.

Τι λουκάνικα ταιριάζουν στα μεζεδάκια μας; Χρησιμοποιούμε χωριάτικα λουκάνικα, με διάφορα μπαχαρικά ή μυρωδικά, γεμιστά με πράσο ή με πορτοκάλι, πικάντικα ή όχι, ακόμα και λουκάνικα από κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Για κάθε συνταγή, η αναλογία των υλικών εξαρταται από τις δικές μας γευστικές προτιμήσεις. Χρησιμοποιήστε με μέτρο τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά για να μην επισκιάσουν τη γεύση των λουκάνικων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.