Μία κουζίνα στο μουσείο!

Η Julia Child ήταν για πολλά χρόνια η αγαπημένη σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτική προσωπικότητα της Αμερικής. Είναι γνωστή για την γνωριμία του Αμερικανικού κοινού με την Γαλλική κουζίνα μέσω του πρώτου της βιβλίου “Mastering the Art of French Cooking’”  και των επερχόμενων τηλεοπτικών προγραμμάτων, με πιο γνωστό το  “The French Chef”, που έκανε πρεμιέρα το 1963.

Πως όμως η κουζίνα της καταλήγει στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας; Όταν η γνωστή σεφ επέστρεψε πίσω στη Καλιφόρνια όπου και γεννήθηκε, δώρισε την κουζίνα του σπιτιού της στο Κέιμπριτζ  της Μασαχουσέτης, στο Μουσείο. Έτσι, οι θαυμαστές της μπορούν να δουν από κοντά την κουζίνα που τους χάρισε λαχταριστές και πολυαγαπημένες συνταγές παρόλο που προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη λόγω της επερχόμενης ανακαίνισης στην δυτική πτέρυγα του Μουσείου. Η κουζίνα όμως της χαριτωμένης και συμπαθητικής Julia Child θα ξανανοίξει κατά τη διάρκεια μίας νέας έκθεσης, που θα έχει ως θέμα το φαγητό και το κρασί στην Αμερική, η οποία προς το παρόν έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του καλοκαιριού του 2012.

Στην έκθεση θα παρουσιάζεται η πραγματική κουζίνα της Julie Child, συμπεριλαμβανομένων των πάγκων, των συσκευών, των βιβλίων μαγειρικής, το τραπέζι της κουζίνας και oι εκατοντάδες μαγειρικές συσκευές της. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να μπουν για λίγο στο χώρο που μαγείρευε μία από τις πιο γνωστές σεφ στον κόσμο και να ανακαλύψουν πώς η επιρροή της ως συγγραφέας και οικοδέσποινα πλήθους τηλεοπτικών εκπομπών, άλλαξε τον τρόπο που η Αμερική μαγειρεύει σήμερα!

Δείτε περισσότερα εδώ: americanhistory.si.edu

Φρόση Σκέντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.