Μουσείο Πίτσας!

Φυσικά αναφερόμαστε στην πίτσα και στο Pizza Brain, τη μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων τέχνης (και όχι μόνο) με θέμα την πίτσα! Η πρωτότυπη αυτή συλλογή “Pizza Brain” ανήκει στον Brian Dwyer ή “Brain” όπως τον αποκαλούν. Ο ίδιος είναι καλλιτέχνης και συλλέκτης από την Φιλαδέλφεια, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,  ο οποίος αγαπά το φαγητό και ιδιαίτερα την πίτσα. Έτσι ξεκίνησε δειλά την συλλογή του, διοργανώνοντας ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην πίτσα,με τον πρωτότυπο τίτλο “Give Pizza Change” με την συμμετοχή διαφόρων καλλιτεχνών που φιλοτέχνησαν έργα τέχνης με θέμα, τι άλλο, την πίτσα!

Η συλλογή του Brian, αποτελείται  πάνω από 1,000 αντικείμενα ενώ βραβεύτηκε τον Μάιο του 2011 από την επιτροπή του βιβλίου Ρεκόρ Guinness ως η μεγαλύτερη collection πίτσας- αντικειμένων στον κόσμο!

Η ιστορία του, όμως δεν τελειώνει εδώ. Την φετινή χρονιά, ο Brian Dwyer, έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια καμπάνια, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να ιδρύσει το πρώτο εστιατόριο- μουσείο αφιερωμένο στην πίτσα, στη γενέτειρα του, στη Φιλαδέλφεια.

Μέσα σε λίγους μήνες ο Brian και οι συνεργάτες του, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα σημαντικό ποσό μέσα από δωρεές, και έτσι το πρώτο μουσείο πίτσας θα ανοίξει στην Φιλαδέλφεια, μέσα στο καλοκαίρι του 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.pizzabrain.org

Pizza κανείς;

 

Μιμή Δράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.