ΑρχικήΆρθραMusic of the Wine στον Αστέρα Βουλιαγμένης (Part 2)

Music of the Wine στον Αστέρα Βουλιαγμένης (Part 2)

Από την Άννα Ευθυμίου,

Φωτογραφίες: Τάσος Αντωνίου

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι μουσικές βραδιές “Music of the Wine” στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Κάθε Σάββατο, μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους, ανερχόμενους οινοποιούς απολαμβάνοντας ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού, υπό τους ήχους της κατάλληλης για το κάθε πιάτο μουσικής. 

Αυτό το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, τα κρασιά των κτημάτων Παπαργυρίου και Πότσιος θα συνδυαστούν με επιλεγμένες γεύσεις τις οποίες επιμελήθηκε ειδικά για το κάθε κρασί ο executive chef του Αστέρα, Στράτος Καλαθάκης, αλλά και από μουσικές επιλογές της γνωστής dj και ραδιοφωνικής παραγωγού Χριστίνας Γιαννοπούλου.

Παραδοσιακή ελληνική οικογενειακή επιχείρηση από το 1978, το κτήμα Παπαργυρίου, λίγο έξω από το Κιάτο στην Κορινθία, παράγει οίνους με ιδιαίτερη προσωπικότητα, δίνοντας έμφαση στην υψηλή ποιότητα. Διαθέτει δύο αμπελώνες, στα Σοφιανά, σε υψόμετρο 850 μέτρων και ο άλλος στο Λαλιώτη, σε υψόμετρο 250 μέτρων, όπου βρίσκεται το οινοποιείο αλλά και το σπίτι της οικογένειας Παπαργυρίου. Το ελληνικό μεράκι χαρακτηρίζει και το κτήμα Πότσιος, στο Αμφιλοχικό Άργος Αιτολωακαρνανίας, το οποίο δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία οίνου και αλκοολούχων ποτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιάλες του κρασιού είναι αριθμημένες λόγω της περιορισμένης παραγόμενης ποσότητας, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αναδειχθεί η ιδιαίτερη προσωπικότητα του κρασιού.

Το μενού της δεύτερης βραδιάς “Music of the Wine” ξεκινά με amuse bouche το οποίο θα συνοδευτεί από Μοσχούδι με ασύρτικο από το κτήμα Παπαργυρίου. Η δροσερή σαλάτα εποχής με ραγού από φρούτα του δάσους, ξυνόμηλο και πέρλες ροδιού, μανούρι σχάρας και τραγάνες μπουκίτσες παρμεζάνας συνοδευόμενο από Ασύρτικο του κτήματος Πότσιος. 

 

Το πολίτικο τας κεμπάπ με άρωμα γαρύφαλλου και πουρέ από καπνιστή μελιτζάνα θα συνδυαστεί με Cabernet Sauvignon από το κτήμα Πότσιος και Vinum Curtium με Syrah από το κτήμα Παπαργυρίου.

 

Τέλος, το παβέ σοκολάτας σε τραγανή βάση, με σούπα φράουλας και κομματάκια από τραγανό μπισκότο φουντουκιού.

Το σίγουρο είναι ότι το βράδυ του Σαββάτου, τις αισθήσεις και τις εντυπώσεις θα κλέψουν οι εκλεπτυσμένες γεύσεις, το κρασί και η μουσική στο υπέροχο σκηνικό του Αστέρα Βουλιαγμένης και του Arion Palace. Το κόστος είναι €42 κατ’ άτομο, συμπεριλαμβανομένων των οινικών επιλογών. 

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις, καλέστε στα τηλέφωνα 210 8902000 και 2108901727.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρόν

Συνταγή για υπέροχα μακαρόν!

Φιστικόπιτα

Φιστικόπιτα με φιστίκια Αιγίνης! Φτιάξτε αυτή τη παραδοσιακή σιροπιαστή φιστικόπιτα και συνοδεύστε τον καφέ σας ή κεράστε τους καλεσμένους σας.

Μελιτζανόπιτα με κιμά

Μελιτζανόπιτα πεντανόστιμη από τον Τάσο Αντωνίου. Μια χορταστική και εύκολη πίτα με φύλλο κρούστας, πλούσιο κιμά, μυρωδική μελιτζάνα και ρύζι.

Περισσότερα άρθρα

Πώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Μάθετε τον σωστό τρόπο να κόβετε μυρωδικά και βότανα, έτσι ώστε να παραμένουν φρέσκα και αρωματικά.

4 tips για να μαγειρέψετε μελιτζάνες στην τελειότητα

Μελιτζάνες, όλα τα μυστικά και οι συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για να τις μαγειρέψετε στην τελειότητα!

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ