ΑρχικήΆρθραMusic of the Wine στον Αστέρα Βουλιαγμένης (Part 3)

Music of the Wine στον Αστέρα Βουλιαγμένης (Part 3)

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Οι μουσικές βραδιές “Music of the Wine” στον Αστέρα Βουλιαγμένης συνεχίζoνται για τρίτη εβδομάδα, συστήνοντάς μας νέα κτήματα και οινοποιεία από όλη την Ελλάδα. Αυτό το Σάββατο, οι επιλεγμένες ειδικά για την περίσταση γευστικές δημιουργίες του executive chef Στράτου Καλαθάκη συναντούν τους οίνους από τα κτήματα Θεόπετρα και Δύο Φίλοι.

Το κτήμα Θεόπετρα της οικογένειας Τσιλιλή ανατολικά των Μετεώρων, γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας, παράγει εδώ και δεκατέσσερα χρόνια οίνους που σέβονται το φυσικό τους περιβάλλον, αναβιώνοντας σχεδόν “ξεχασμένες” ελληνικές ποικιλίες, όπως την ερυθρά ποικιλία Λιμνιώνα από τη δυτική Θεσσαλία. Η ιδιαίτερη εδαφολογική σύσταση της αμπελουργικής ζώνης των Μετεώρων σε συνδυασμό με το μικροκλίμα της περιοχής χαρίζουν στο Ασύρτικο και τη Μαλαγουζιά του κτήματος Θεόπετρα μοναδική προσωπικότητα που ξεχωρίζει. Το κτήμα Δύο Φίλοι είναι ο πολύτιμος καρπός της φιλίας του γνωστού οινοποιού Γιάννη Μπουτάρη με το ζεύγος Γεωργίας Γκουτζιαμάνη και Ιωάννη Πολύζου. Με καταγωγή από τη Σιάτιστα της Κοζάνης, το κτήμα επιχειρεί να αναβιώσει τον ιστορικό αμπελώνα της πόλης.

 

Το μενού της τρίτης βραδιάς “Music of the Wine” ξεκινά με επιλογή από amuse bouche που θα συνοδευτούν από το λευκό και ροζέ αφρώδη οίνο Bianco Nero Sparkling του κτήματος Θεόπετρα.

H delizia με ανάμεικτα φύλλα σαλάτας, σολομό, αβοκάντο και φινόκιο σε βινεγκρέτ θα συνοδευτεί από τον Λευκό του κτήματος Θεόπετρα, μία μίξη από μαλαγουζιά και ασύρτικο, και τον Λευκό του κτήματος Δύο Φίλοι, μία μίξη από τις ποικιλίες Gewurztraminer και ξινόμαυρο.

Το αρνίσιο κότσι με σταμναγκάθι φρικασέ θα συνοδευτεί από τον Λιμνιώνα του κτήματος Θεόπετρα και το Pinot Noir του κτήματος Δύο Φίλοι.

Τέλος, η πανακότα από λευκή σοκολάτα, σως από φρούτα του πάθους και μαύρες πέρλες κροκάν θα συνδυαστεί με το Ηλιαστό Λευκό του κτήματος Δύο Φίλοι, μία μείξη από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Gewurztraminer, Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο, Νιγριτινό και Μαυρουδιά.

 

Οίνοι με διαφορετικές προσωπικότητες και ιστορίες θα συνδυαστούν με εξαιρετικές γεύσεις και μουσικές επιλογές από τη dj και ραδιοφωνική παραγωγό Χριστίνα Γιαννοπούλου που θα ανεβάζουν το ρυθμό όσο η ένταση του κρασιού αυξάνεται. Το κόστος είναι €42 κατ’ άτομο, συμπεριλαμβανομένων των οινικών επιλογών. 

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις, καλέστε στα τηλέφωνα 2108902000 και 2108901727.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελόψωμο

Μελόψωμο, ένα πολύ διαφορετικό γλυκό ψωμί, ιδιαίτερο και με πλούσια γεύση είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει.

Παγωτό κακάο

Συνταγή για υπέροχο σπιτικό παγωτό κακάο!

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς (βραχάκια)

Νηστίσιμα σοκολατάκια βραχάκια ή ανώμαλα με ξηρούς καρπούς. Ένα υπέροχο γλυκό με σοκολάτα, ιδανικό κέρασμα για όλες τις ώρες της ημέρας.

Περισσότερα άρθρα

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

6 εναλλακτικές για την πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ

Σας παρουσιάζουμε 6 έξυπνες, οικονομικές και χρηστικές εναλλακτικές για την πλαστική σακούλα και τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ.

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ