ΑρχικήΆρθραΜυστικά για τέλεια μπισκότα

Μυστικά για τέλεια μπισκότα

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

Φάκελος μπισκότα! Μαλακά και αφράτα ή λεπτά και τραγανά;  Τα υλικά και στις δύο περιπτώσεις είναι τα ίδια: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, αλάτι, μαγειρική σόδα και κομματάκια σοκολάτας. Το μυστικό είναι η θερμοκρασία και οι αναλογίες των παρακάτω υλικών που καθορίζουν το σύσταση και την πυκνότητα της ζύμης.

  • Η ζάχαρη

Στα cookies χρησιμοποιούμε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη αλά και καστανή. Η κάθε μία δίνει διαφορετική υγρασία στα μπισκότα. Η καστανή ζάχαρη έχει περισσότερη υγρασία και τα cookies θα γίνουν αφράτα και μαλακά. Η λευκή ζάχαρη είναι στεγνή και έτσι τα μπισκότα γίνονται τραγανά και λεπτά.

Δες ακόμα τη συνταγή για κουλουράκια με τρια υλικά

  • Το αλεύρι 

Εδώ παίζει ρόλο ο αέρας που κρύβει μέσα του το αλεύρι. Δηλαδή, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις έχει λιγότερο αέρα και περισσότερο βάρος. Η χρήση αυτού του αλευριού δίνει τραγανά και στεγνά μπισκότα. Το ίδιο αλεύρι, κοσκινισμένο όμως, έχει λιγότερο βάρος γιατί έχει πάρει πιο πολύ αέρα με το κοσκίνισμα. Συνεπώς μικρότερη ποσότητα από κοσκινισμένο αλεύρι δίνει πιο αφράτα και μαλακά μπισκότα.

  • Τα αυγά & το βούτυρο 

Η θερμοκρασία των δύο αυτών υλικών καθορίζει το πόσο όγκο θα αποκτήσει η ζύμη των cookies. Αν χρησιμοποιήσουμε αυγά και βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου η ζύμη θα είναι σχετικά ζεστή, θα απλώσει γρήγορα, θα ψηθεί γρηγορότερα και το μπισκότο θα γίνει πιο στεγνό και τραγανό. Αν, όμως, χρησιμοποιήσουμε υλικά παγωμένα από το ψυγείο, η ζύμη θα γίνει κρύα και θα διογκωθεί, θα φουσκώσει και θα μείνει αφράτη και ελαστική.

Διαβάστε ακόμα: συνταγή για cookies πραλίνα με 3 υλικά

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Croquembouche

To κροκαμπούς είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη τούρτα φτιαγμένη από σουδάκια και καραμέλα. Η συνταγή θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ενθουσιάσει τους πάντες στο σπίτι!

Τράιφλ με μελομακάρονα

Τράιφλ με μελομακάρονα από τον Τάσο Αντωνίου! Αξιοποιήστε τα γλυκά που περίσσεψαν από τις γιορτές με αυτήν την εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Η ωραιότερη βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ από τον Τάσο Αντωνίου. Απλά και εύκολα φέτος θα φτιάξετε την καλύτερη βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή Πρωτοχρονιάς!

Περισσότερα άρθρα

Καρπούζι: πώς το επιλέγουμε και απίθανες καλοκαιρινές συνταγές

Πώς επιλέγουμε τα σωστά καρπούζια και υπέροχες καλοκαιρινές συνταγές.

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

Πώς θα φτιάξω σπιτικό ζωμό

Ο σπιτικός ζωμός χαρίζει ασύγκριτη γεύση στο φαγητό, από τα ζυμαρικά μέχρι τα μαγειρευτά και το ριζότο. Μάθε πώς θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπιτικό ζωμό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ