ΑρχικήΆρθραΑνακοινώθηκαν τα νέα αστέρια Michelin για τα εστιατόρια της Αθήνας

Ανακοινώθηκαν τα νέα αστέρια Michelin για τα εστιατόρια της Αθήνας

Από την Άννα Ευθυμίου,

Ο έγκριτος οδηγός εστιατορίων Guide Michelin Main Cities of Europe κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα, Τρίτη 10 Μαρτίου, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ευρωπαϊκά εστιατόρια τα οποία κερδίζουν ένα, δύο ή τρία αστέρια Michelin. Ανώνυμοι κριτικοί επισκέφθηκαν 2.380 εστιατόρια και 1.537 ξενοδοχεία σε 46 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, και κατέγραψαν τα καλύτερα από αυτά στον εν λόγω οδηγό.

Ποια είναι η γευστική ετυμηγορία για την εστιατορική σκηνή της Αθήνας; Κανένα νέο εστιατόριο δεν κερδίζει αστέρι Michelin – τα θετικά νέα είναι όμως ότι τα ήδη βραβευμένα εστιατόρια διατηρούν τα αστέρια τους. Έτσι, τα εστιατόρια Hytra, Botrini’s και Βαρούλκο διατηρούν το ένα αστέρι τους, ενώ με δύο αστέρια συνεχίζουν την πορεία τους η Σπονδή και το Funky Gourmet. Βέβαια, έχουμε έναν ακόμα λόγο να χαιρόμαστε καθώς βραβείo Bib Gourmand πήραν τα εστιατόρια Οικείο και Αθήρι. Τα Bib Gourmand  απονέμονται σε εστιατόρια με εξαιρετική σχέση οικονομικής τιμής και καλής ποιότητας (ή αλλιώς γνωστά ως εστιατόρια value for money).

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γλυκό ψωμί με κακάο και μπανάνα (banana bread)

Συνταγή για γλυκό ψωμί με μπανάνα και κακάο. Ένα εύκολο και αφράτο μπανανόψωμο, υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ ή για πρωινό.

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Οι εργολάβοι είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό αμυγδαλωτό που επιστρέφει στη μόδα! Θεωρούνται τα ελληνικά μακαρόν και με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε στο πι και φι το πιο νόστιμο γλυκό.

Δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι

Συνταγή για δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι και καρύδια!

Περισσότερα άρθρα

Το μενού του Πάσχα

Ένα μενού για το Πάσχα με τις καλύτερες πασχαλινές συνταγές για σαλάτες, αρνί κα υπέροχα γλυκά με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ