ΑρχικήΆρθραΑνακοινώθηκαν τα νέα αστέρια Michelin για τα εστιατόρια της Αθήνας

Ανακοινώθηκαν τα νέα αστέρια Michelin για τα εστιατόρια της Αθήνας

Από την Άννα Ευθυμίου,

Ο έγκριτος οδηγός εστιατορίων Guide Michelin Main Cities of Europe κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα, Τρίτη 10 Μαρτίου, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ευρωπαϊκά εστιατόρια τα οποία κερδίζουν ένα, δύο ή τρία αστέρια Michelin. Ανώνυμοι κριτικοί επισκέφθηκαν 2.380 εστιατόρια και 1.537 ξενοδοχεία σε 46 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, και κατέγραψαν τα καλύτερα από αυτά στον εν λόγω οδηγό.

Ποια είναι η γευστική ετυμηγορία για την εστιατορική σκηνή της Αθήνας; Κανένα νέο εστιατόριο δεν κερδίζει αστέρι Michelin – τα θετικά νέα είναι όμως ότι τα ήδη βραβευμένα εστιατόρια διατηρούν τα αστέρια τους. Έτσι, τα εστιατόρια Hytra, Botrini’s και Βαρούλκο διατηρούν το ένα αστέρι τους, ενώ με δύο αστέρια συνεχίζουν την πορεία τους η Σπονδή και το Funky Gourmet. Βέβαια, έχουμε έναν ακόμα λόγο να χαιρόμαστε καθώς βραβείo Bib Gourmand πήραν τα εστιατόρια Οικείο και Αθήρι. Τα Bib Gourmand  απονέμονται σε εστιατόρια με εξαιρετική σχέση οικονομικής τιμής και καλής ποιότητας (ή αλλιώς γνωστά ως εστιατόρια value for money).

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από τον Τάσο Αντωνίου. Μία απίθανη συνταγή με λαχταριστά κανελόνια και πλούσια γέμιση από βελούδινη μπεσαμέλ και μυρωδική σάλτσα με κιμά.

Κρύα σούπα με αβοκάντο

Το αβοκάντο δίνει μια βουτυράτη γεύση στην κρύα σούπα ενώ δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Δοκιμάστε τη!

Γιουβέτσι χταπόδι

Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα καλοκαιρινό γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι και μελωμένο χταπόδι που σίγουρα θα λατρέψετε.

Περισσότερα άρθρα

Τα 7 μυστικά που δεν ήξερες για την τέλεια σούπα

Μυστικά για υπέροχες ζεστές χειμωνιάτικες σούπες. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη σούπα!

9 μυστικά για άψογη βινεγκρέτ για σαλάτα

Η βινεγκρέτ της σαλάτας γίνεται τέλεια με αυτά τα κόλπα.

Η διατροφή του Πάσχα

Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας κατά την περίοδο του Πάσχα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ