ΑρχικήΆρθραΝέος φούρνος AEG ProCombi Sous Vide multi-steam

Νέος φούρνος AEG ProCombi Sous Vide multi-steam

Έχετε ξανακούσει για την τεχνική sous vide; Η μαγειρική σε κενό αέρος εδώ και αρκετό καιρό είναι μέρος του ρεπερτορίου των κορυφαίων εστιατορίων. Χαίρει της εκτίμησης των επαγγελματιών και πλέον είναι διαθέσιμη και για τους λάτρεις της καλής κουζίνας σε μια οικιακή συσκευή. Ο νέος φούρνος AEG ProCombi multi-steam, οποίος διαθέτει λειτουργία sous vide. Είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεράσει κάποιος την τρυφερότητα και το άρωμα του κρέατος, του ψαριού ή των λαχανικών που μαγειρεύονται σε κενό αέρα και χαμηλή θερμοκρασία. Αυτή η ήπια μέθοδος μαγειρέματος φροντίζει ώστε οι τροφές να διατηρούν όλο το άρωμα, τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες. 

 

  • Sous Vide: η τεχνική των επαγγελματιών στην κουζίνα σας

Τα υλικά για το μαγείρεμα με sous vide αρχικά μπαίνουν σε σακούλα από την οποία αφαιρείται ο αέρας και έπειτα και μαγειρεύονται σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 54οC. Με αυτή την τεχνική μπορείτε να μαγειρέψετε  φαγητά με λαχταριστή γεύση και – καθώς όλα τα υλικά είναι σφραγισμένα σε σακούλα σε κενό αέρος, όλες οι θρεπτικές ουσίες και τα αρώματα φτάνουν στο πιάτο σας. Η εσωτερική θερμοκρασία του φούρνου μπορεί να ρυθμίζεται με ακρίβεια ενός βαθμού, για σταθερά τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά.  

Και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση το φαγητό να αρπάξει ή να παραψηθεί, στην πράξη η διαδικασία καταλήγει σε επιτυχία χωρίς να επέμβετε και χωρίς να χρειάζεται να γυρίζετε συνέχεια τα υλικά. 

Το κλείσιμο σε κενό αέρος επιτρέπει την εύκολη παρασκευή και το προμαγείρεμα του φαγητού όταν υπάρχει άνεση χρόνου. Στη συνέχεια, το φαγητό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ή τον καταψύκτη, έτοιμο για το τελικό ψήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε νόστιμο και σπιτικό έτοιμο δείπνο ή γεύμα όταν δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα, σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστο κόπο. 

 

  • Απλή επιλογή και παρακολούθηση της μαγειρικής διαδικασίας

Χάρη στις 25 λειτουργίες θέρμανσης και τις 100 αυτόματες συνταγές, τον πολύ μεγάλο φούρνο και τη φιλική προς το χρήστη οθόνη επιλογών, ο φούρνος AEG ProCombi Sous Vide multi-steam έχει πραγματικά τη δυνατότητα να γίνει η νέα σας αγαπημένη οικιακή συσκευή. Η επιλογή της επιθυμητής λειτουργίας γίνεται εύκολα με το απλό χειριστήριο αφής και την οθόνη του. Ταυτόχρονα φροντίζει για την πληροφόρησή σας με μια ματιά: ο αισθητήρας θερμοκρασίας του εστιακού σημείου του φούρνου εξασφαλίζει τον έλεγχο της διαδικασίας του μαγειρέματος και εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο, στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, το πόσο καλά έχουν ψηθεί τα συστατικά, την τρέχουσα λειτουργία θέρμανσης, την τρέχουσα θερμοκρασία και το χρόνο λειτουργίας. 

 

  • Μία πολυτάλαντη και ενεργειακά αποδοτική συσκευή για εγγυημένη μαγειρική τελειότητα

Ο νέος φούρνος AEG ProCombi SousVide προσφέρει στους λάτρεις της σπιτικής κουζίνας την απόλυτη εμπειρία μαγειρέματος σε κενό αέρος με τη διατήρηση όλης της μυρωδιάς, της γεύσης και των θρεπτικών ουσιών των τροφών, και κατόπιν με την εφαρμογή ήπιου ατμού για μαγείρεμα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για απολαυστικά αποτελέσματα. Όμως δεν πρόκειται απλά για ένα φούρνο sous vide. Αυτός ο φούρνος είναι ο πλέον εξελιγμένος φούρνος πολλαπλών λειτουργιών που υπάρχει, και προσφέρει κάθε δυνατή μέθοδο παρασκευής στο φούρνο, από κοινό ψήσιμο γευμάτων και γλυκισμάτων μέχρι ψήσιμο σχάρας και μαγείρεμα στον ατμό και βέβαια sous vide, με την ίδια και μοναδική συσκευή. Ακόμα, ο φούρνος AEG ProCombi με τεχνολογία multi-steam είναι 20 τοις εκατό οικονομικότερος από το ανώτατο όριο που προβλέπεται για συσκευές ενεργειακής κλάσης A.

 

  • Σε μορφή συρταριού: σφραγιστική μηχανή κενού

Η AEG προσφέρει μια σφραγιστική μηχανή κενού, σχεδιασμένη να χωρά τέλεια σε συρτάρι κάτω από το φούρνο, ως το τέλειο συμπλήρωμα το νέου φούρνου ατμού με λειτουργία sous vide. Το AEG VacSealer αφαιρεί το 99,9% του αέρα από τη σακούλα και προσφέρει τη δυνατότητα να κλείσετε στεγανά ακόμα και σάλτσες μαζί με την τροφή. Μετά τη σφράγιση σε κενό, η τροφή μπορεί να μαγειρευτεί αμέσως ή να αποθηκευτεί για να μαγειρευτεί άλλη στιγμή. Η σφράγιση σε κενό είναι ένας τρόπος για να διατηρήσει κάποιος τα τρόφιμα και τα συστατικά τους, καθώς η αφαίρεση του οξυγόνου παρατείνει το διάστημα αποθήκευσής τους.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπιτικά hot dog

Από την καντίνα του δρόμου στην κουζίνα του σπιτιού σας! Φτιάχνουμε τα αυθεντικά νεοϋορκέζικα hot dog με ένα μυστικό υλικό που απογειώνει τη συνταγή.

Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)

Συνταγή για αρνάκι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα (κλέφτικο) ψήνεται καταπληκτικά και κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Struffoli (ιταλικοί χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες)

Συνταγή για struffoli, δηλαδή ιταλικούς χριστουγεννιάτικους λουκουμάδες με σιρόπι μελιού! Τα struffoli για τους Ιταλούς είναι ό,τι για τους Έλληνες τα μελομακάρονα.

Περισσότερα άρθρα

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

Τα 5 μικρά tips για τέλειες μπριζόλες

Όλα τα μυστικά και τα tips για τέλειες μπριζόλες, ζουμερές και άψογα ψημένες. Σε αυτές τις μπριζόλες δεν θα αντισταθεί κανείς!

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ