ΑρχικήΆρθραNesaea: το νέο project της ομάδας nice n easy στη Μύκονο

Nesaea: το νέο project της ομάδας nice n easy στη Μύκονο

Η Ελλάδα βάζει το  φως, τα νησιά βάζουν τα ιδιαίτερα και ποιοτικά υλικά, η ομάδα Nice n Easy βάζει τη δική της φιλοσοφία, η θάλασσα με την αρχέγονη ομορφιά της βάζει το όνομα… και γεννιέται η Νησαία. Το νέο εστιατόριο της Μυκόνου που παρουσιάζει την ελληνική νησιωτική κουζίνα στην πιο δημιουργική και φινετσάτη της εκδοχή.

Στο λιτό, με κυκλαδίτικο στιλ χώρο και την υπέροχη θέα που θα ανοίξει την Πρωτομαγιά, ο Χρήστος Αθανασιάδης θα προτείνει δημιουργική ελληνική κουζίνα με έμπνευση από τις συνταγές και τα υλικά των ελληνικών νησιών ακολουθώντας τη βασική nice n easy «συνταγή» της healthy – farm to table cuisine.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Νησαία ήταν μία από τις Νηρηίδες, τις κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας και θεότητες που εκπροσωπούσαν τη θάλασσα, δίνοντας ανθρώπινη μορφή σε κάθε χαρακτηριστικό της. Ιδιαίτερα όμορφες και φιλικές προς τους ανθρώπους, οι Νηρηίδες ζούσαν στο βυθό της θάλασσας και είχαν τη δύναμη να την εξουσιάζουν. Η Νησαία, ήταν μία εκ των δύο που είχαν στη δικαιοδοσία τους τα νησιά και έτσι δικαιολογημένα δίνει το όνομά της στο νέο εστιατόριο του Nice n Easy Team στη Μύκονο. 

Nησαία σημαίνει φιλικότητα, χαλάρωση, γοητεία, διακοπές, φως, θάλασσα, δημιουργικότητα, αγνότητα, κάτι που φαίνεται και στο λογότυπο του εστιατορίου όπου δύο σταγόνες, μία από τη θάλασσα και μία από την κουζίνα,  ενώνονται και γεννούν μια ιδιαίτερη θηλυκή μορφή που τη φυσάει νησιώτικος αέρας… και δίνει μια νέα πνοή στη δημιουργική κουζίνα των Κυκλάδων!

Στο μενού περιλαμβάνονται πιάτα όπως χταπόδι sous vide με ζελέ από Μezzo Σαντορίνης, φάβα και dressing με μελάνι, καραβίδα με νιόκι φάβας και κακαβιά καθώς και κάποια μυκονιάτικα παραδοσιακά πιάτα σε παραλλαγές όπως η αποδομημένη κρεμμυδόπιτα με μους από ξινοτύρι  και τα κουκιά σε λαρδί, ενώ καθημερινά θα υπάρχουν και πιάτα ημέρας.

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοκολατένιες μπανάνες

Σοκολατένιες μπανάνες από τον Τάσο Αντωνίου! Το πιο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο υγιεινό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε με ελάχιστα υλικά.

Γιαουρτλού με κιμά

Η πιο εύκολη παραλλαγή για το αγαπημένο μας γιαουρτλού με κιμά. Προσθέστε στη συνταγή μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε την!

Μύδια σαγανάκι

Υπέροχη συνταγή για μύδια σαγανάκι. Η κρεμώδης σάλτσα με την φέτα και τη μουστάρδα δίνουν το πιο νόστιμο σαγανάκι θαλασσινών. Συνοδεύστε με λευκό κρασί.

Περισσότερα άρθρα

5 είδη κρεμμυδιών και πώς τα μαγειρεύουμε

Κρεμμύδια κίτρινα, κόκκινα ή φρέσκα; Αναλύουμε τα 5 πιο συνηθισμένα είδη κρεμμιδιού και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούμε το καθένα!

7 tips για τέλεια σπιτική πίτσα

Πώς θα πετύχεις την τέλεια ζύμη και άλλα πολλά.

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ