ΑρχικήΣυνταγέςΖουμερό ψάρι στη λαδόκολλα

Ψάρι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου! Ψήνοντας το ψάρι σε πακέτο στη λαδόκολλα πετυχαίνουμε τέλεια ζουμερή σάρκα και ένα απόλυτα θρεπτικό φαγητό.

Ψάρι στη λαδόκολλα Συνταγή
Εκτύπωση

Ζουμερό ψάρι στη λαδόκολλα

Ψάρι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου! Ψήνοντας το ψάρι σε πακέτο στη λαδόκολλα πετυχαίνουμε τέλεια ζουμερή σάρκα και ένα απόλυτα υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί ψάρι στη λαδόκολλα
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 380θερμίδες

Υλικά

  • 2 τσιπούρες καθαρισμένες και πλυμένες
  • 1 ντομάτα
  • 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τη ντομάτα και το λεμόνι σε μέτριες ροδέλες.
  • Με το μαχαίρι χαράζουμε τις τσιπούρες κατακόρυφα ξεκινώντας από το κεφάλι.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά την κοιλιά κάθε τσιπούρας. Γεμίζουμε με λίγες ροδέλες ντομάτας και λεμονιού. Χοντροκόβουμε λίγο μαϊντανό και γεμίζουμε τις τσιπούρες.
  • Αν χρειάζεται, προσθέστε επιπλέον αλατοπίπερο στο εσωτερικό του ψαριού.
  • Ακουμπάμε τη μια τσιπούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλατίζουμε την επιφάνεια του ψαριού. Ρίχνουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι. Περιχύνουμε το ψάρι με ελαιόλαδο.
  • Διπλώνουμε τη λαδόκολλα στη μέση σκεπάζοντας το ψάρι. Τυλίγουμε τις άκρες τις λαδόκολλες σε πακέτο. Συνεχίζουμε με τη δεξιά και αριστερή πλευρά, κλείνοντας καλά το πακέτο μας. Με μια οδοντογλυφίδα σφραγίζουμε τις δυο άκρες.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο ψάρι.
  • Μεταφέρουμε τα πακέτα στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ψάρι.
  • Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και ανοίγουμε τα πακέτα.
  • Σερβίρουμε το ψάρι ζεστό μέσα στα πακέτα.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Εύκολοι λουκουμάδες

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχο, αφράτο, κορδονάτο τσουρέκι γεμάτο ίνες και νοστιμιά.

Μπριζολάκια με σάλτσα ρομέσκο

Συνταγή για χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς (ρομέσκο).

Ρολό σοκολάτας με σαντιγί

Εύκολο ρολό σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Εντυπωσιακή συνταγή, με πολύ σοκολάτα και το πιο εύκολο ρολό παντεσπάνι. Φτιάξτε το και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Περισσότερα άρθρα

Λαχανικά και φρούτα του Απριλίου

Ποια είναι τα ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά για τον Απρίλιο;

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και στη μαγειρική, δίνοντας γεύση, νοστιμιά και ιδιαίτερο άρωμα φρεσκάδας που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Φανουρόπιτα: το έθιμο, η ιστορία και δυο μοναδικές συνταγές

Αν θέλετε να βρείτε το αγαπημένο σας χαμένο αντικείμενο, να βγείτε από ένα αδιέξοδο ή να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας, φτιάξτε μια φανουρόπιτα!

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ