Ζουμερό ψάρι στη λαδόκολλα

Ψάρι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου! Ψήνοντας το ψάρι σε πακέτο στη λαδόκολλα πετυχαίνουμε τέλεια ζουμερή σάρκα και ένα απόλυτα θρεπτικό φαγητό.

Ψάρι στη λαδόκολλα
Εκτύπωση
5 from 4 votes

Ζουμερό ψάρι στη λαδόκολλα

Ψάρι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου! Ψήνοντας το ψάρι σε πακέτο στη λαδόκολλα πετυχαίνουμε τέλεια ζουμερή σάρκα και ένα απόλυτα υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα35 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: ψάρι στη λαδόκολλα
Servings: 4
Θερμίδες: 380 θερμίδες

Υλικά

  • 2 τσιπούρες καθαρισμένες και πλυμένες
  • 1 ντομάτα
  • 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τη ντομάτα και το λεμόνι σε μέτριες ροδέλες.
  • Με το μαχαίρι χαράζουμε τις τσιπούρες κατακόρυφα ξεκινώντας από το κεφάλι.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά την κοιλιά κάθε τσιπούρας. Γεμίζουμε με λίγες ροδέλες ντομάτας και λεμονιού. Χοντροκόβουμε λίγο μαϊντανό και γεμίζουμε τις τσιπούρες.
  • Αν χρειάζεται, προσθέστε επιπλέον αλατοπίπερο στο εσωτερικό του ψαριού.
  • Ακουμπάμε τη μια τσιπούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλατίζουμε την επιφάνεια του ψαριού. Ρίχνουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι. Περιχύνουμε το ψάρι με ελαιόλαδο.
  • Διπλώνουμε τη λαδόκολλα στη μέση σκεπάζοντας το ψάρι. Τυλίγουμε τις άκρες τις λαδόκολλες σε πακέτο. Συνεχίζουμε με τη δεξιά και αριστερή πλευρά, κλείνοντας καλά το πακέτο μας. Με μια οδοντογλυφίδα σφραγίζουμε τις δυο άκρες.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο ψάρι.
  • Μεταφέρουμε τα πακέτα στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ψάρι.
  • Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και ανοίγουμε τα πακέτα.
  • Σερβίρουμε το ψάρι ζεστό μέσα στα πακέτα.

Βίντεο

Δείτε επίσης: Εύκολοι λουκουμάδες

4 Σχόλια
  1. Να εισαι καλά ρε Τάσο, δεν ήξερα ποσό εύκολο ήταν να φτιάξεις θεϊκό ψαράκι στο σπίτι

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.