Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες είναι από τα πιο διάσημα και διαχρονικά μυθιστορήματα όλων των εποχών. Ο ήρωας του Ιουλίου Βερν, Φιλέας Φογκ στοιχηματίζει πως μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε μερικές ημέρες και παρασύρει το αναγνωστικό κοινό σε μια μαγική περιπέτεια προσφέροντάς του ένα φανταστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες.
Το ταξίδι αυτό σε όλο τον κόσμο είναι διακαής πόθος για πολλούς. Η 29χρονη Melissa Hie από την Ινδονησία αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο και μάλιστα μόνη της, αφού όπως η ίδια ομολογεί τα ταξίδια είναι το πάθος της. Εδώ και τρεις περίπου μήνες, έχει αρχίσει την εξερεύνηση του κόσμου και από κάθε χώρα ποστάρει στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία. Η πρωτοτυπία έγκειται ότι στη φωτογραφία δεν απεικονίζεται η ίδια μπροστά σε κάποιο μνημείο ή αξιοθέατο, αλλά στο ότι επιλέγει κάθε φορά να φωτογραφίζει ένα παραδοσιακό φαγητό έχοντας ως φόντο και κάποιο χαρακτηριστικό μέρος της χώρας στην οποία βρίσκεται. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό και ο λογαριασμός της στο Instagram @girleatworld ακολουθείται μέχρι τώρα από 67.000 άτομα που τους αρέσουν τα ταξίδια, αλλά και οι γευστικές απολαύσεις.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, τις οποίες και αλιεύσαμε από τον λογαριασμό της Melissa στο Instagram όχι μόνο μας άνοιξαν την όρεξη, αλλά και την επιθυμία να οργανώσουμε κι εμείς ένα ανάλογο ταξίδι.