Ο πρώτος διάφανος καφές είναι γεγονός

Από την Άννα Ευθυμίου,

Ο καφές είναι η ένεση τόνωσής σου το πρωί και όλη τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει όμως μια “παρενέργεια” του καφέ που μας επηρεάζει όλους ανεξαιρέτως και δεν είναι άλλη από τον χρωματισμό των δοντιών. Ποιος δεν θέλει κατάλευκο χαμόγελο και να μπορεί να απολαμβάνει το αγαπημένο του ρόφημα; Αυτό σκέφτηκαν τα αδέλφια David και Adam Nagy και έφτιαξαν τον πρώτο διάφανο καφέ. 

“Πίνουμε πολύ καφέ” δήλωσαν οι δημιουργοί του πρώτου διάφανου καφέ σε συνέντευξη. “Όπως πολλοί άνθρωποι, παλεύαμε με τους λεκέδες στα δόντια από τον καφέ. Δεν υπήρχε τίποτα στην αγορά που να ταίριαζε στις ανάγκες μας και έτσι δημιουργήσαμε τη δική μας συνταγή” προσθέτουν. Ναι, πλέον υπάρχει καφές χωρίς χρώμα αλλά με όλη τη γεύση του γνωστού μας καφέ. 

O διάφανος καφές φτιάχνεται με τα δύο βασικά υλικά που απαιτούνται για κάθε καφέ: κόκκοι καφέ, σε αυτήν την περίπτωση από την ποικιλία Arabica, και νερό. Πώς επιτυγχάνεται ο αποχρωματισμός του καφέ έτσι ώστε να μοιάζει με διάφανο νερό; Οι εμπνευστές του πρωτότυπου concept κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά και αρκούνται στο να δηλώσουν στο site τους ότι “παράγεται με μεθόδους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.