Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τα κινηματογραφικά στούντιο φλέρταρουν έντονα εδώ και καιρό με τη γαστρονομία και το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή ταινιών με μεγάλες δόσεις νοστιμιάς. Στη νέα ταινία “O σεφ που έπαιζε με τη φωτιά” (Burnt), ο Μπράντλεϊ Κούπερ υποδύεται τον Άνταμ Τζόουνς, έναν σεφ που απολάμβανε την κορυφή, τον σεβασμό και που τα έχασε όλα εν μία νυκτί. 

O ήρωας είναι ένας βραβευμένος σεφ που μεσουρανούσε στα εστιατόρια του Παρισιού και παράλληλα ένα από τα κακά παιδιά της γαστρονομίας. Βραβευμένος με δυο αστέρια Michelin, το μόνο που τον ενδιάφερε ήταν να δημιουργεί νέες γεύσεις για προσωπική του απόλαυση. Μόλις ο κόσμος του καταρρέει, ο Τζόουνς συνειδητοποιεί ότι πρέπει να κερδίσει ξανά τον σεβασμό όλων: συναδέλφων, κριτικών γεύσης και θαμώνων. Για να το πετύχει και να αποκτήσει ξανά τη δική του κουζίνα αλλά και ένα τρίτο αστέρι Michelin, αποφασίζει να διαγράψει τις κακές του συνήθειες και να συνεργαστεί με τους καλύτερους, συμπεριλαμβανομένης της ταλαντούχας και όμορφης Έλεν, που την υποδύεται η Σιέννα Μίλερ. 

”O σεφ που έπαιζε με τη φωτιά” είναι μια ταινία αφιερωμένη στη δημιουργικότητα, το καλό φαγητό, τις δεύτερες ευκαιρίες και κυρίως  το δικαίωμα όλων μας να προσπαθούμε να φτιάξουμε τη ζωή μας ακόμα κι αν  έχουμε κάνει πολλά λάθη.

Σε συνεντεύξεις που έδωσε ο Κούπερ για την προώθηση της ταινίας, αποκάλυψε πως σε αυτόν τον απαιτητικό ρόλο τον βοήθησε πολύ η εμπειρία που απέκτησε στα 15 του χρόνια όταν εργάστηκε ως σερβιτόρος σε ελληνικό εστιατόριο της Αμερικής. Μάλιστα για να μπει στο μυαλό ενός σεφ, μελέτησε πολύ τη ζωή και την καριέρα διάσημων σεφ με εκρηκτικό χαρακτήρα, όπως ο Gordon Ramsay  και  ο Marco Pierre White. Εκείνος που εκπαίδευσε τον πρωταγωνιστή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, ήταν ο βραβευμένος με αστέρια Michelin Βρετανός σεφ και παρουσιαστής του αγγλικού Master Chef, Marcus Wareing.  

Η ταινία προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.