ΑρχικήΆρθραΟ σεφ που έπαιζε με τη φωτιά

Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τα κινηματογραφικά στούντιο φλέρταρουν έντονα εδώ και καιρό με τη γαστρονομία και το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή ταινιών με μεγάλες δόσεις νοστιμιάς. Στη νέα ταινία “O σεφ που έπαιζε με τη φωτιά” (Burnt), ο Μπράντλεϊ Κούπερ υποδύεται τον Άνταμ Τζόουνς, έναν σεφ που απολάμβανε την κορυφή, τον σεβασμό και που τα έχασε όλα εν μία νυκτί. 

O ήρωας είναι ένας βραβευμένος σεφ που μεσουρανούσε στα εστιατόρια του Παρισιού και παράλληλα ένα από τα κακά παιδιά της γαστρονομίας. Βραβευμένος με δυο αστέρια Michelin, το μόνο που τον ενδιάφερε ήταν να δημιουργεί νέες γεύσεις για προσωπική του απόλαυση. Μόλις ο κόσμος του καταρρέει, ο Τζόουνς συνειδητοποιεί ότι πρέπει να κερδίσει ξανά τον σεβασμό όλων: συναδέλφων, κριτικών γεύσης και θαμώνων. Για να το πετύχει και να αποκτήσει ξανά τη δική του κουζίνα αλλά και ένα τρίτο αστέρι Michelin, αποφασίζει να διαγράψει τις κακές του συνήθειες και να συνεργαστεί με τους καλύτερους, συμπεριλαμβανομένης της ταλαντούχας και όμορφης Έλεν, που την υποδύεται η Σιέννα Μίλερ. 

”O σεφ που έπαιζε με τη φωτιά” είναι μια ταινία αφιερωμένη στη δημιουργικότητα, το καλό φαγητό, τις δεύτερες ευκαιρίες και κυρίως  το δικαίωμα όλων μας να προσπαθούμε να φτιάξουμε τη ζωή μας ακόμα κι αν  έχουμε κάνει πολλά λάθη.

Σε συνεντεύξεις που έδωσε ο Κούπερ για την προώθηση της ταινίας, αποκάλυψε πως σε αυτόν τον απαιτητικό ρόλο τον βοήθησε πολύ η εμπειρία που απέκτησε στα 15 του χρόνια όταν εργάστηκε ως σερβιτόρος σε ελληνικό εστιατόριο της Αμερικής. Μάλιστα για να μπει στο μυαλό ενός σεφ, μελέτησε πολύ τη ζωή και την καριέρα διάσημων σεφ με εκρηκτικό χαρακτήρα, όπως ο Gordon Ramsay  και  ο Marco Pierre White. Εκείνος που εκπαίδευσε τον πρωταγωνιστή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, ήταν ο βραβευμένος με αστέρια Michelin Βρετανός σεφ και παρουσιαστής του αγγλικού Master Chef, Marcus Wareing.  

Η ταινία προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με κινόα και κολοκύθα

Μια υγιεινή και πολύ θρεπτική σαλάτα με κινόα. Ο Τάσος Αντωνίου δημιουργεί μια ζεστή συνταγή με κολοκύθα & κινόα και μας ενθουσιάζει!

Γεμιστή γαλοπούλα

Συνταγή για γιορτινή γαλοπούλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό.

Cheesecake με σοκολατένια μπισκότα

Cheesecake με γεμιστά μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο cheesecake με βάση από γεμιστά μπισκότα και λαχταριστή, βελούδινη κρέμα. Ένα εύκολο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι!

Περισσότερα άρθρα

Κορονοϊός: tips για να μαγειρέψουμε με τα παιδιά

Ακολουθούν δοκιμασμένα μυστικά και συμβουλές για να συνυπάρξουν αρμονικά γονείς και παιδιά στην περίοδο του κορονοϊού.

Κουρκουμάς: συνταγές και οφέλη

Ο κουρκουμάς είναι το λεγόμενο “χρυσό μπαχαρικό” που έχει τεράστα οφέλη στον οργανισμό ενώ δίνει γεύση και χρώμα στο φαγητό!

9 υπέροχοι τρόποι να μαγειρέψεις με αγκινάρα σήμερα

Δες υπέροχες συνταγές με αγκινάρες και πρόσθεσε με νοστιμιά όλα τα οφέλη της για την υγεία στον οργανισμό σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ