O Τάσος Αντωνίου φτιάχνει το πιο νόστιμο πρωινό και αυτό το Σάββατο 6/6, όπως κάθε Σάββατο στο Joy στις 14.50 στο Mega! Μετά το λαχταριστό croque madame, τα breakfast burgers, τα ανοιχτά τοστάκια με αβοκάντο & αυγά μάτια, τα pancakes με φρούτα και μέλι και τις αυγοφέτες σε ρολάκια με πραλίνα & μαρμελάδα, έρχεται η ώρα για την πιο νόστιμη στραπατσάδα! Συντονιστείτε στο Mega για το πιο νόστιμο πρωινό!
Στραπατσάδα
- 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4 αυγά
- 250 γρ. φέτα
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο, σε κυβάκια
- 1 κουτ. σούπας αποξηραμένη ρίγανη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στα αυγά ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε στις ντομάτες το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να σφίξουν ελαφρά. Προσέχουμε να μην αφήσουμε πολλή ώρα τη στραπατσάδα στη φωτιά, γιατί θα στεγνώσει.
Λίγο πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.