Οδηγός express για να φτιάξεις πρωινό καφέ

Από τη Λίζα Μάτσα,

 

Στον παρακάτω οδηγό θα βρεις τα συστατικά και τις ιδανικές περιστάσεις για να σερβίρεις τον αγαπημένο σου καφέ. Πάρε χαρτί και μολύβι! 

  • Γαλλικός καφές: Αναλυτική συνταγή εδώ
  • Αμερικάνικος καφές: 1/3 espresso, 2/3 καυτό νερό. Κατάλληλος για τα «ιδιότροπα” πρωινά.
  • Latte: 2/3 φλιτζ. καφέ, 1/3 φλιτζ. γάλα. Ιδανικό πρωινό κέρασμα.
  • Espresso: Ένα σφηνάκι espresso. Για άμεσα αποτελέσματα.
  • Espresso με γάλα: Ένα σφηνάκι espresso με αχνιστό γάλα από πάνω για ένα χαλαρό πρωινό.
  • Cappuccino: Ένα μέρος espresso, το υπόλοιπο ζεστό γάλα και αφρόγαλα. Ιδανικός για το μεσημέρι.
  • Καφές Mocha: 1/3 φλιτζ. espresso, 2/3 ζεστό γάλα, ένα κομμάτι σοκολάτα. Για μια άμεση αναζωογόνηση.
  • Macchiato: 1 μέρος espresso με τη προσθήκη αφρόγαλου. Για μια γρήγορη ανάπαυλα. 
  • Half Caf: 1/2 φλιτζ. μαύρος καφές, 1/2 φλιτζ. ντεκαφεϊνέ. Για εσάς που νυστάζετε και χρειάζεστε μια ώθηση να σηκωθείτε.
  • Irish Cofee: 1/2 φλιτζ. καφέ, 1/2 φλιτζ. ουίσκι. Για τις δύσκολες ώρες. #κλαιω
  • Παγωμένος καφές: 1 δόση καφέ με παγάκια. Για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες που λιώνεις στη ξαπλώστρα.
  • Vienna Coffee: 2 σφηνάκια espresso με σαντιγί. Ζεστή γλύκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.