Από τη Λίζα Μάτσα,
Στον παρακάτω οδηγό θα βρεις τα συστατικά και τις ιδανικές περιστάσεις για να σερβίρεις τον αγαπημένο σου καφέ. Πάρε χαρτί και μολύβι!
- Γαλλικός καφές: Αναλυτική συνταγή εδώ.
- Αμερικάνικος καφές: 1/3 espresso, 2/3 καυτό νερό. Κατάλληλος για τα “ιδιότροπα” πρωινά.
- Latte: 2/3 φλιτζ. καφέ, 1/3 φλιτζ. γάλα. Ιδανικό πρωινό κέρασμα.
- Espresso: Ένα σφηνάκι espresso. Για άμεσα αποτελέσματα.
- Espresso με γάλα: Ένα σφηνάκι espresso με αχνιστό γάλα από πάνω για ένα χαλαρό πρωινό.
- Cappuccino: Ένα μέρος espresso, το υπόλοιπο ζεστό γάλα και αφρόγαλα. Ιδανικός για το μεσημέρι.
- Καφές Mocha: 1/3 φλιτζ. espresso, 2/3 ζεστό γάλα, ένα κομμάτι σοκολάτα. Για μια άμεση αναζωογόνηση.
- Macchiato: 1 μέρος espresso με τη προσθήκη αφρόγαλου. Για μια γρήγορη ανάπαυλα.
- Half Caf: 1/2 φλιτζ. μαύρος καφές, 1/2 φλιτζ. ντεκαφεϊνέ. Για εσάς που νυστάζετε και χρειάζεστε μια ώθηση να σηκωθείτε.
- Irish Cofee: 1/2 φλιτζ. καφέ, 1/2 φλιτζ. ουίσκι. Για τις δύσκολες ώρες. #κλαιω
- Παγωμένος καφές: 1 δόση καφέ με παγάκια. Για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες που λιώνεις στη ξαπλώστρα.
- Vienna Coffee: 2 σφηνάκια espresso με σαντιγί. Ζεστή γλύκα.