Οι Βρετανοί αστυνομικοί γίνονται fit!

Κι όμως, μία αξιολόγηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μεγάλης Βρετανίας προτείνει οι αστυνομικοί να εξετάζονται ετήσια για τη σωματική τους κατάσταση. Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση έφερε στο φως ότι το 52% των ανδρών αστυνομικών είναι υπέρβαροι (για τις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 32%) και το 22% είναι παχύσαρκοι (για τις γυναίκες 16%). 

Έτσι, οι αρχές αποφάσισαν πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλοι αστυνομικοί θα πρέπει να αποδείξουν πως η φυσική τους κατάσταση είναι αρκετά καλή ώστε να εργάζονται στο αστυνομικό Σώμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, το τεστ θα περιλαμβάνει δοκιμασίες όπως τρέξιμο και αναρρίχηση. Μάλιστα, αν αποτύχει κάποιος στο τεστ τρεις φορές θα υποστεί, μεταξύ άλλων πειθαρχικών ποινών, μείωση των αποδοχών του.

«Το κοινό θα εκπλαγεί όταν μάθει ότι η φυσική κατάσταση ενός αστυνομικού με 30ετή καριέρα, με εξαίρεση ειδικές μονάδες όπως οι πυροσβέστες, δεν εξετάζεται παρά μόνο κατά την εισαγωγή στο Σώμα» δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην εφημερίδα Telegraph.

Οι υπεύθυνοι ελπίζουν πως το Αστυνομικό Σώμα θα εκλάβει την κίνηση αυτή ως μία αναγκαία προστασία για το ίδιο το Σώμα και το κοινωνικό σύνολο. Εμείς θα σχολιάσουμε ότι κάποιες χώρες θέλουν πραγματικά να κάνουν τους αστυνομικούς πρότυπα για τους πολίτες!

 

Άννα Ευθυμίου

 

 

Πηγή: telegraph.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.