ΑρχικήΆρθραΓια πρώτη φορά, οι σεφ δημιουργούν συνταγές βάσει χρώματος

Για πρώτη φορά, οι σεφ δημιουργούν συνταγές βάσει χρώματος

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η γαστρονομία είναι τέχνη, το γαλλικό περιοδικό για το design και την κουλτούρα του φαγητού Fricote αποφάσισε να δημιουργήσει συνταγές που θα στηρίζονται όχι μόνο στα καλά υλικά και στην έμπνευση του κάθε σεφ, αλλά κυρίως στο χρώμα! Για το άκρως ενδιαφέρον αυτό γαστρονομικό και ταυτόχρονα εικαστικό εγχείρημα, η ομάδα του περιοδικού συνεργάστηκε με την καλλιτέχνη και σκηνοθέτιδα Emilie Guelpa. Η Guelpa ανέθεσε σε ορισμένους σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση ένα συγκεκριμένο χρώμα,το οποίο εκείνη είχε επιλέξει, και τις διάφορες αποχρώσεις του. Στο τέλος, το πιάτο του κάθε σεφ φωτογραφήθηκε στηριζόμενο στυλιστικά στη λεγόμενη ρόδα των χρωμάτων.

Ο σεφ Giovanni Passerini δούλεψε πάνω στο πορτοκαλί χρώμα και το πιάτο που εμπνεύστηκε ήταν σπαγγέτι με κεφτέδες. Ο Rémi Chambard, σεφ του εστιατορίου του φημισμένου παριζιάνικου ξενοδοχείου Les Étangs de Corot, δημιούργησε ένα πράσινο πιάτο που περιελάμβανε αρακά και ραπανάκια, ενώ ο John Irwin του Alain Milliat πρότεινε ένα πιάτο, με βάση το μωβ χρώμα, με πουρέ πατάτας και καλαμάρι που γαρνίρισε με λουλούδια που φυσικά τρώγονταν. Και ο σεφ Hiroki Yoshitake του Sola μαγείρεψε, σύμφωνα με την πράσινη παλέτα, ένα πιάτο που αποτελείται από ψάρι, φασόλια και σπαράγγια. Το επιδόρπιο ανέλαβε ο James Henry από το εστιατόριο Bones του Λονδίνου και το έντυσε στα λευκά.

Το πρότζεκτ ονομάστηκε “One chef, one color” και έχει δημοσιευτεί στο τεύχος 15 του γαλλικού περιοδικού.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα Caprese ψητή

Σαλάτα Caprese στο φούρνο ή στο γκριλ!

Χωριάτικη πίτα με πουρέ

Η χωριάτικη πίτα με πουρέ ή πίτα του βοσκού είναι μια τυπική βρετανική συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες ή τα γιορτινά τραπέζια. Φτιάξτε κι εσείς αυτή την εύκολη πίτα του βοσκού με κιμά, αρακά και πουρέ πατάτας! 

Πανεύκολη τάρτα με λαχανικά & μανιτάρια

Πανεύκολα και λαχταριστά ταρτάκια σφολιάτας με λαχανικά και μανιτάρια. Προσθέστε τα υλικά της προτίμησής σας και απογειώστε τη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

Όσπρια και σπόροι: χρειάζονται μούλιασμα ή όχι;

Τελικά χρειάζονται τα όσπρια μούλιασμα πριν τα μαγειρέψουμε και αν ναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μουλιάσουμε;

7 tips για τη συντήρηση των τροφίμων πριν τις διακοπές

Αξιοποιήστε όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο σας και τα ντουλάπια σας πριν φύγετε για διακοπές με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για οικονομία.

6 εκπληκτικά γλυκά με κρέμα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Aν σου αρέσουν τα ανάλαφρα και εκλεπτυσμένα επιδόρπια, αυτά τα μοναδικά γλυκά με αέρινη και βελούδινη κρέμα πρέπει να τα δοκιμάσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ