ΑρχικήΆρθραΓια πρώτη φορά, οι σεφ δημιουργούν συνταγές βάσει χρώματος

Για πρώτη φορά, οι σεφ δημιουργούν συνταγές βάσει χρώματος

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η γαστρονομία είναι τέχνη, το γαλλικό περιοδικό για το design και την κουλτούρα του φαγητού Fricote αποφάσισε να δημιουργήσει συνταγές που θα στηρίζονται όχι μόνο στα καλά υλικά και στην έμπνευση του κάθε σεφ, αλλά κυρίως στο χρώμα! Για το άκρως ενδιαφέρον αυτό γαστρονομικό και ταυτόχρονα εικαστικό εγχείρημα, η ομάδα του περιοδικού συνεργάστηκε με την καλλιτέχνη και σκηνοθέτιδα Emilie Guelpa. Η Guelpa ανέθεσε σε ορισμένους σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση ένα συγκεκριμένο χρώμα,το οποίο εκείνη είχε επιλέξει, και τις διάφορες αποχρώσεις του. Στο τέλος, το πιάτο του κάθε σεφ φωτογραφήθηκε στηριζόμενο στυλιστικά στη λεγόμενη ρόδα των χρωμάτων.

Ο σεφ Giovanni Passerini δούλεψε πάνω στο πορτοκαλί χρώμα και το πιάτο που εμπνεύστηκε ήταν σπαγγέτι με κεφτέδες. Ο Rémi Chambard, σεφ του εστιατορίου του φημισμένου παριζιάνικου ξενοδοχείου Les Étangs de Corot, δημιούργησε ένα πράσινο πιάτο που περιελάμβανε αρακά και ραπανάκια, ενώ ο John Irwin του Alain Milliat πρότεινε ένα πιάτο, με βάση το μωβ χρώμα, με πουρέ πατάτας και καλαμάρι που γαρνίρισε με λουλούδια που φυσικά τρώγονταν. Και ο σεφ Hiroki Yoshitake του Sola μαγείρεψε, σύμφωνα με την πράσινη παλέτα, ένα πιάτο που αποτελείται από ψάρι, φασόλια και σπαράγγια. Το επιδόρπιο ανέλαβε ο James Henry από το εστιατόριο Bones του Λονδίνου και το έντυσε στα λευκά.

Το πρότζεκτ ονομάστηκε “One chef, one color” και έχει δημοσιευτεί στο τεύχος 15 του γαλλικού περιοδικού.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γιαουρτόπιτα με σιρόπι

Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε την πιο ιδιαίτερη συνταγή για αρωματική, αφράτη και εύκολη γιαουρτόπιτα με σιρόπι.

Μπράουνι σοκολάτας (brownie)

Φτιάξτε υπέροχο μπράουνι σοκολάτας με τη δοκιμασμένη συνταγή του Τάσου Αντωνίου! Ζουμερό, σοκολατένιο γλυκό που δεν αντιστέκεται κανείς.

Νόστιμα burgers

Φτιάξτε τα καλύτερα σπιτικά μπέργκερ με τη συνταγή του Τάσου. Χορταστικό, ζουμερό και πεντανόστιμο μπιφτέκι με ψωμάκι και λιωμένο τυρί.

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό των σεφ για άψογα και πεντανόστιμα μανιτάρια

Πείτε αντίο στα μουλιασμένα μανιτάρια με αυτό το μυστικό για τέλειο μαγείρεμα.

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τα σαρακοστιανά καλούδια για το γιορτινό τραπέζι.

5 πανέξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας

Δείτε πέντε πρακτικές και έξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας. Αυτά τα κόλπα θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ