ΑρχικήΆρθραΓια πρώτη φορά, οι σεφ δημιουργούν συνταγές βάσει χρώματος

Για πρώτη φορά, οι σεφ δημιουργούν συνταγές βάσει χρώματος

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η γαστρονομία είναι τέχνη, το γαλλικό περιοδικό για το design και την κουλτούρα του φαγητού Fricote αποφάσισε να δημιουργήσει συνταγές που θα στηρίζονται όχι μόνο στα καλά υλικά και στην έμπνευση του κάθε σεφ, αλλά κυρίως στο χρώμα! Για το άκρως ενδιαφέρον αυτό γαστρονομικό και ταυτόχρονα εικαστικό εγχείρημα, η ομάδα του περιοδικού συνεργάστηκε με την καλλιτέχνη και σκηνοθέτιδα Emilie Guelpa. Η Guelpa ανέθεσε σε ορισμένους σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση ένα συγκεκριμένο χρώμα,το οποίο εκείνη είχε επιλέξει, και τις διάφορες αποχρώσεις του. Στο τέλος, το πιάτο του κάθε σεφ φωτογραφήθηκε στηριζόμενο στυλιστικά στη λεγόμενη ρόδα των χρωμάτων.

Ο σεφ Giovanni Passerini δούλεψε πάνω στο πορτοκαλί χρώμα και το πιάτο που εμπνεύστηκε ήταν σπαγγέτι με κεφτέδες. Ο Rémi Chambard, σεφ του εστιατορίου του φημισμένου παριζιάνικου ξενοδοχείου Les Étangs de Corot, δημιούργησε ένα πράσινο πιάτο που περιελάμβανε αρακά και ραπανάκια, ενώ ο John Irwin του Alain Milliat πρότεινε ένα πιάτο, με βάση το μωβ χρώμα, με πουρέ πατάτας και καλαμάρι που γαρνίρισε με λουλούδια που φυσικά τρώγονταν. Και ο σεφ Hiroki Yoshitake του Sola μαγείρεψε, σύμφωνα με την πράσινη παλέτα, ένα πιάτο που αποτελείται από ψάρι, φασόλια και σπαράγγια. Το επιδόρπιο ανέλαβε ο James Henry από το εστιατόριο Bones του Λονδίνου και το έντυσε στα λευκά.

Το πρότζεκτ ονομάστηκε “One chef, one color” και έχει δημοσιευτεί στο τεύχος 15 του γαλλικού περιοδικού.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Cheeseburger με τυρί Provolone

Αξεπέραστο cheeseburger με τυρί Provolone από τoν Τάσο Αντωνίου! Κανείς δεν λέει όχι σε αυτό το πεντανόστιμο burger με ζουμερό μπιφτέκι και λιωμένο τυρί!

Παέγια

Η παέγια είναι μία παραδοσιακή ισπανική συνταγή με ρύζι που αξιοποιεί με πολύ εντυπωσιακό τρόπο φαγητό που έχει περισσέψει, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά.

Γιουβέτσι χταπόδι

Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα καλοκαιρινό γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι και μελωμένο χταπόδι που σίγουρα θα λατρέψετε.

Περισσότερα άρθρα

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

Διαγωνισμός με δώρο ένα σετ πρωινού!

Ένας μεγάλος τυχερός κερδίζει αυτό το υπέροχο σετ πρωινού από τον Τάσο Αντωνίου!

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ