Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η γαστρονομία είναι τέχνη, το γαλλικό περιοδικό για το design και την κουλτούρα του φαγητού Fricote αποφάσισε να δημιουργήσει συνταγές που θα στηρίζονται όχι μόνο στα καλά υλικά και στην έμπνευση του κάθε σεφ, αλλά κυρίως στο χρώμα! Για το άκρως ενδιαφέρον αυτό γαστρονομικό και ταυτόχρονα εικαστικό εγχείρημα, η ομάδα του περιοδικού συνεργάστηκε με την καλλιτέχνη και σκηνοθέτιδα Emilie Guelpa. Η Guelpa ανέθεσε σε ορισμένους σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση ένα συγκεκριμένο χρώμα,το οποίο εκείνη είχε επιλέξει, και τις διάφορες αποχρώσεις του. Στο τέλος, το πιάτο του κάθε σεφ φωτογραφήθηκε στηριζόμενο στυλιστικά στη λεγόμενη ρόδα των χρωμάτων.
Ο σεφ Giovanni Passerini δούλεψε πάνω στο πορτοκαλί χρώμα και το πιάτο που εμπνεύστηκε ήταν σπαγγέτι με κεφτέδες. Ο Rémi Chambard, σεφ του εστιατορίου του φημισμένου παριζιάνικου ξενοδοχείου Les Étangs de Corot, δημιούργησε ένα πράσινο πιάτο που περιελάμβανε αρακά και ραπανάκια, ενώ ο John Irwin του Alain Milliat πρότεινε ένα πιάτο, με βάση το μωβ χρώμα, με πουρέ πατάτας και καλαμάρι που γαρνίρισε με λουλούδια που φυσικά τρώγονταν. Και ο σεφ Hiroki Yoshitake του Sola μαγείρεψε, σύμφωνα με την πράσινη παλέτα, ένα πιάτο που αποτελείται από ψάρι, φασόλια και σπαράγγια. Το επιδόρπιο ανέλαβε ο James Henry από το εστιατόριο Bones του Λονδίνου και το έντυσε στα λευκά.
Το πρότζεκτ ονομάστηκε “One chef, one color” και έχει δημοσιευτεί στο τεύχος 15 του γαλλικού περιοδικού.