ΑρχικήΆρθραΟι καλύτεροι χριστουγεννιάτικοι κορμοί!

Οι καλύτεροι χριστουγεννιάτικοι κορμοί!

Οι καλύτεροι χριστουγεννιάτικοι κορμοί είναι αυτοί!

Ο κορμός των Χριστουγέννων είναι ένα γαλλικό παραδοσιακό γλυκό (bûche de Noël) και συνηθίζεται κυρίως την γιορτινή περίοδο. Η όψη του θυμίζει κορμό δέντρου, ενώ ουσιαστικά, πρόκειται για ένα παντεσπάνι  γεμιστό με κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας. Πριν σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες συνταγές για χριστουγεννιάτικους κορμούς, ας δούμε τα μυστικά της επιτυχίας τους.

Οι καλύτεροι χριστουγεννιάτικοι κορμοί ξεκινούν από το παντεσπάνι 

Το παντεσπάνι που απαιτεί ο χριστουγεννιάτικος κορμός είναι μια λεπτή και σπογγώδης στρώση, ικανή να απορροφήσει τη γέμιση με την οποία θα καλυφθεί. Οι περισσότερες συνταγές προτείνουν το ανακάτεμα των αυγών μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα μείγμα πηχτό και μετά προσθέτουν το αλεύρι και την κανέλα ή το κακάο. Κάποιοι προσθέτουν και λιωμένο βούτυρο για ακόμα πιο πλούσιο αποτέλεσμα.

Αν ο κορμός είναι σοκολατένιος, καλύτερα ταιριάζει το κέικ να είναι σοκολατένιο. Σας προτείνουμε να μην συμβιβαστείτε με ένα απλό και μάλλον αδιάφορο κέικ βανίλιας για να «χτίσετε» το γλυκό σας. Εκτός αν είστε βέβαιοι ότι η γέμιση θα κλέψει την παράσταση!

Ένας άλλος τρόπος να πετύχετε το λεπτό και ελαφρύ αυτό κέικ, είναι να διαχωρίσετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Στη συνέχεια να χτυπήσετε τους κρόκους πρώτα με νερό και ζάχαρη και κατόπιν να προσθέσετε τα ασπράδια, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Η γέμιση

Η κρέμα στη γέμιση του κορμού είναι ένα βασικό κομμάτι της συνταγής και οι εναλλακτικές είναι πολλές. Οι περίφημοι ελβετικοί κορμοί περιέχουν βουτυρόκρεμα. Μπορείτε αν θέλετε να της προσθέσετε άρωμα με καφέ ή κακάο για να αποκτήσει γιορτινό χαρακτήρα.

Κάποιοι αρκούνται με μια κρέμα σοκολάτας. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να είναι αρκετά πηχτή και δεμένη αρκετά ώστε να βοηθήσει στο «χτίσιμο» του κορμού.

Οι Γάλλοι, που έχουν σαφή προτίμηση στο κάστανο, επιλέγουν πουρέ κάστανο μαζί με μασκαρπόνε αντί για κρέμα γάλακτος. Έτσι προσδίδουν την απόλυτη χριστουγεννιάτικη αίσθηση του γλυκού αυτού. Το κάστανο ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα και μερικές σταγόνες μπράντι που αρωματίσουν το τελικό γευστικό αποτέλεσμα ακόμα περισσότερο.

Το τύλιγμα του κορμού

Το τύλιγμα του κορμού είναι πολύ ευκολότερο αν γίνει όταν το παντεσπάνι είναι ακόμα χλιαρό. Προσοχή, να μην είναι πολύ ζεστό γιατί κινδυνεύετε να κοπεί σε κάποιο σημείο κατά το τύλιγμα. Για να μην κολλήσει το ζεστό παντεσπάνι στη λαδόκολλα, πασπαλίστε και τα δυο μέρη με ζάχαρη άχνη, όπως θα κάναμε σε άλλη περίπτωση με το αλεύρι. Σε αυτή τη συνταγή, η ζάχαρη άχνη του δίνει μια επιπλέον γλυκιά γεύση.

Οι καλύτεροι χριστουγεννιάτικοι κορμοί – δείτε όλες τις συνταγές!

Σοκολατένιος κορμός με γέμιση κρέμα και καραμελωμένα αμύγδαλα

Βρείτε τη συνταγή εδώ.

Κορμός σοκολάτας με βατόμουρο

Βρείτε τη συνταγή εδώ.

Κορμός με γέμιση κρέμα μασκαρπόνε

Βρείτε τη συνταγή εδώ.

Κορμός σοκολάτας με μέλι και ταχίνι

Βρείτε τη συνταγή εδώ.

Κορμός σοκολάτας με γέμιση κάστανο

Βρείτε τη συνταγή εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ριζότο με μανιτάρια

Το πιο εύκολο ριζότο με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθε πώς να φτιάχνεις το τέλειο, βελούδινο ριζότο μανιταριών με αυτή την εύκολη συνταγή.

Struffoli (ιταλικοί χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες)

Συνταγή για struffoli, δηλαδή ιταλικούς χριστουγεννιάτικους λουκουμάδες με σιρόπι μελιού! Τα struffoli για τους Ιταλούς είναι ό,τι για τους Έλληνες τα μελομακάρονα.

Καταΐφι με παγωτό

Απίθανο καταΐφι με καϊμάκι, βύσσινο και φιστίκι Αιγίνης!

Περισσότερα άρθρα

O απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώμε τα κουκούτσια από τα καρπούζια!

Ένας ακόμη μύθος καταρρέει: τα κουκούτσια από το καρπούζι κάνουν καλό και δεν πρέπει να τα πετάμε αλλά να τα τρώμε μαζί με τη σάρκα!

Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Γάλα εβαπορέ, το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σας και την κάνει κρεμώδη και βελούδινη χωρίς να αραιώνει τον ζωμό.

Ψήσιμο στη λαδόκολλα, όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να ψήσετε και να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ