Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι. Η αγαπημένη συνταγή των παιδικών μας χρόνων σε μια άλλη εκδοχή.

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 15 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Γλυκά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 13
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 343 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 200 γρ. μέλι
  • 420 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 50 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε για 2 λεπτά το μέλι μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ταχίνι και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα μπισκότα και το φουντούκι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε φέτες.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας σε 5 λεπτά!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.