ΑρχικήΆρθραΠαγκόσμια Ημέρα Αυγού

Παγκόσμια Ημέρα Αυγού

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Ποιο είναι το πρώτο φαγητό που μας έμαθε η αγαπημένη μαμά να μαγειρεύουμε; Φυσικά τα αυγά. Τιμή και δόξα λοιπόν για ένα από τα πιο διάσημα μαμαδίστικα φαγητά που τίμησαν τόσοι και τόσοι φοιτητές και ενήλικες ανεπίδεκτοι μαγειρικής μαθήσεως! Θέλεις η ευκολία στην ετοιμασία τους, θέλεις η μοναδική γεύση τους, θέλεις ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο απογειώνουν τόσες και τόσες συνταγές; Η ουσία είναι μία: το αυγό σε οποιαδήποτε μορφή είναι τόσο απαραίτητο σε κάθε εθνική κουζίνα ώστε κάθε δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αυγού. Θα δούμε 8 κλασικές και διάσημες συνταγές όπως τα βραστά και τηγανητά αυγά, αλησμόνητες ομελέτες, αλλά και περίφημα ξενόφερτα πιάτα όπως αυγά ποσέ, αυγά μπένεντικτ ή ακόμη και λαχταριστά γλυκά όπως η πάβλοβα!

 

Βραστά αυγά

Βράζουμε τα αυγά σε αρκετό νερό με λίγο ξύδι και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε προσαρμόζουμε το χρόνο. Για μελάτα αυγά βράζουμε για 2-3 λεπτά, για σφιχτά αυγά 6-10 λεπτά. Ρίχνουμε προσεκτικά το βραστό νερό στον νεροχύτη και βάζουμε τα αυγά σε κρύο νερό για 3 λεπτά. Μπορούμε, αφού τα βράσουμε  και κρυώσουν καλά, να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα. 

 

 

Τηγανητά αυγά

Ποιος δεν θυμάται τα αγαπημένα τηγανητά αυγά από τα χεράκια της μαμάς; Τι κι αν τα χρόνια πέρασαν, τι κι αν μεγαλώσαμε, τα τηγανητά αυγά είναι all time classic λιχουδιά, συνοδεύεται ιδανικά με μπέικον, λουκάνικο, φρυγανισμένο ψωμί, μέσα σε σάντουιτς και γενικότερα φαντασία να υπάρχει και κάπου θα τα ταιριάξουμε. Βρες τη συνταγή εδώ.

 

 

Αυγά ποσέ

Διάσημη και μη εξαιρετέα γαλλική συνταγή για βραστά αυγά. Πολλοί τα φοβούνται λόγω του αστικού μύθου περί δυσκολίας του μαγειρέματός τους. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να τα ετοιμάσει κανείς, εμείς όμως σού δίνουμε τον βασικό και πλέον αλάνθαστο. Το βασικό κόλπο είναι να χρησιμοποιείς φρέσκα αυγά, αφού το ασπράδι τους σφίγγει ευκολότερα. Επίσης μόλις τα ετοιμάσεις, ακούμπησέ τα σε μια φέτα ψωμί για να απορροφηθεί η περίσσια ποσότητα ξυδιού. Κατά τ’ άλλα, θα βρεις τη συνταγή εδώ.

 

 

Αυγά Μπένεντικτ

Το πρωινό στα καλύτερά του! Για πολλούς, τα αυγά Μπένεκτικ γεννήθηκαν στην Νέα Υόρκη όταν η κυρία LeGrand Benedict, θαμώνας του εστιατορίου Delmonico’s, ζήτησε από τον σεφ να φτιάξει μια συνταγή αποκλειστικά για εκείνη. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την παραδοσιακή γαλλική συνταγή œufs bénédictine, η οποία περιλαμβάνει πουρέ μπακαλιάρου και πατάτας σερβιρισμένα σε φρυγανισμένο τριγωνικό ψωμί και γαρνιρισμένα με σως Hollandaise. Όποια και αν είναι η πραγματικότητα, τα αυγά Μπένεντικτ είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση που ενδείκνυτα για το κυριακάτικο brunch στο σπίτι με φίλους. Βρες τη συνταγή εδώ.

 

 

Αυγά σκραμπλ

Γυρνάς στο σπίτι αργά το απόγευμα, έχεις όρεξη για κάτι νόστιμο και διαφορετικό αλλά καμία διάθεση για μαγειρική. Τα αυγά σκραμπλ είναι η καλυτερη λύση για σένα. Επίσης είναι μια καλή ιδέα για πρωινό τα χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα, συνοδεύοντάς τα με φρυγανισμένο ψωμί και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Βρες τη συνταγή εδώ

 

 

Ομελέτα

Τι να πει κανείς για την ομελέτα; Ίσως ο καθένας από εμάς έχει βρει τη δική του συνταγή της επιτυχίας, χρησιμοποιώντας ό,τι υλικό έχει στο ψυγείο του ή ό,τι του έχει περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα. Εμείς σου προτείνουμε αυτήν την ομελέτα με τυρί και ντομάτα ή εναλλακτικά αυτήν την ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο

 

 

Croque Madame

Το πιο χορταστικό και εντυπωσιακό τοστ έχει γαλλική προέλευση και θηλυκή ονομασία. Πρόκειται για την παραλλαγή του διάσημου Croque Monsieur, δηλαδή τοστ με ζαμπόν, βούτυρο, γραβιέρα, μόνο που περιλαμβάνει και τηγανητό αυγό. Απλώς πρέπει να το δοκιμάσεις άμεσα. Βρες τη συνταγή εδώ.

 

 

Πάβλοβα

Ελαφρύ, ζουμερό και ακαταμάχητο γλυκό που έχουμε τιμήσει άπαντες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα πρωτεία δημιουργίας της αγαπημένης πάβλοβα διεκδικεί η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, ενώ πήρε το όνομά της από… μια μπαλαρίνα. Εξού λοιπόν και η αεράτη υφή και γεύση της. Αφεθείτε κι εσείς στη μαγεία της πάβλοβα και φτιάξτε αυτές τις μινι πάβλοβες με τη συνταγή του ΜαμαΠειναω.gr.

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σελινάκι σουφλέ

Συνταγή για σελινάκι σουφλέ σε 5 λεπτά!

Light τάρτα σοκολάτας και καρύδας

Ελαφριά τάρτα σοκολάτας και καρύδας με λίγες θερμίδες. Ένα πρωτότυπο γλυκό με καρύδα και σοκολάτα, ιδανικό επιδόρπιο για όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή!

Blue Lagoon

Συνταγή για εξωτικό Blue Lagoon!

Περισσότερα άρθρα

Χιόνι στην Αθήνα, καιρός για σούπες!

Συμβουλές για το χιόνι, πώς να φάτε και τί να πιείτε για να ζεσταθείτε!

8 υπέροχες συνταγές χωρίς κρέας που θα λατρέψετε

Συνταγές χωρίς κρέας, εύκολες, γρήγορες, πεντανόστιμες, και ιδιαίτερα οικονομικές, για όλη την οικογένεια!

5 λόγοι να κάνεις σήμερα αποχή από το κρέας

Σκέφτεσαι να κόψεις το κρέας;  Σου δίνουμε 5 καλούς λόγους να κάνεις αποχή από το κρέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ