ΑρχικήΣυνταγέςΠαγωτό με μυζήθρα
Εκτύπωση

Παγωτό με μυζήθρα

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Παγωτό με μυζήθρα
Μερίδες 6
Θερμίδες 341θερμίδες

Υλικά

  • 500 γραμμ. παγωτό βανίλια
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 250 γραμμ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι θυμαρίσιο
  • λίγο μέλι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ξεπαγώνουμε το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180οC για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄. Βάζουμε τη μυζήθρα στο μίξερ και την αλέθουμε με τους κόφτες. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει. Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα. Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει. Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι

Νηστίσιμο κριθαράκι με καραβίδες και σάλτσα ταχίνι. Υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο που μοσχοβολάει θάλασσα.

Μίνι κρουασάν σοκολάτας

Μίνι κρουασάν σοκολάτας με τον Τάσο Αντωνίου! Χρειάζεστε μόνο 3 υλικά για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα σπιτικά κρουασάν με γέμιση σοκολάτας. Φτιάξτε την εύκολη συνταγή για κρουασάν σήμερα!

Δίχρωμο κέικ

Δίχρωμο κέικ με γεύση βανίλια σοκολάτα. Αφράτο, με υπέροχο άρωμα βουτύρου και μοναδικό σχέδιο σαν ζέμπρα που θα λατρέψετε!

Περισσότερα άρθρα

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

Το απαραίτητο υλικό για άψογο σπιτικό παγωτό

Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να φτιάξετε το τέλειο παγωτό, μαζί με ένα μικρό μυστικό.

4 συνταγές για δροσερές, καλοκαιρινές μακαρονάδες

Οι πιο νόστιμες συνταγές για καλοκαιρινές μακαρονάδες! Ελαφριές μακαρονάδες με έυκολες, γρήγορες και νόστιμες σάλτσες που ετοιμάζονται στο λεπτό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ