ΑρχικήΆρθραΠαγωτό απο μητρικό γάλα; Ναι!

Παγωτό απο μητρικό γάλα; Ναι!

Πρόκειται για το Baby-Gaga, το νέο παγωτό που πρωτολανσάριστηκε στις 25 Φεβρουαρίου, (το οποίο παρασκευάζεται από μητρικό γάλα) απο τον Matt O’ Connor, ιδιοκτήτη και ιδρυτή του The Icecreamists στο Covent Garden του Λονδίνου.

Κανείς δεν το περίμενε, καθώς η ιδέα για το ιδιότροπο αυτό παγωτό ξεκίνησε από ένα διαφημιστικό forum στο διαδίκτυο, όπου η Victoria Hiley, 35 ετών από το Λονδίνο, δώρισε 30 ούγγιες από μητρικό γάλα αφότου είδε αυτή τη διαφήμιση στο διαδίκτυο, μαζί με άλλες 14 γυναίκες.

Η Victoria, επηρεασμένη από τη δουλειά της, η οποία αφορούσε την κοινωνική βοήθεια των γυναικών με προβλήματα θηλασμού, προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη των γυναικών για τα πολλαπλά οφέλη του θηλασμού προς τα νεογέννητα. Οπότε, σκέφτηκε “γιατί να μην εκμεταλλευτώ τα προτερήματα μου για έξτρα εσόδημα;” Και… έτσι απάντησε στην αγγελία του Mums-net. Κάθε δωρεά μητρικού γάλακτος αξίζει 15£ και χρησιμοποιούνται όλα τα ιατρικά μέσα προφύλαξης.

Η μυστική συνταγή του Baby Gaga, εμπεριέχει εκτός από μητρικό γάλα, βανίλια Μαδαγασκάρης και ξύσμα λεμονιού. Η διαφημιστική καμπάνια του παγωτού, που είναι επηρεασμένη από το burlesque, περιελάμβανε ιατρικές σύριγγες, φλόγες και υγρό άζωτο! 

Ο ιδρυτής του The Icecreamists, Matt O’Connor, προσφέρει αυτό το θαύμα της μητρότητας στην τιμή των £14 – σαν ένα κέρασμα προς το κοινό του Λονδίνου. “Κανείς δεν έχει κάνει κάτι δημιουργικό με το παγωτό τα τελευταία χρόνια. Βρήκαμε μια πρωτοποριακή μέθοδο ενσωμάτωσης παγωτού με μητρικό γάλα, οπότε αλλάξαμε εντελώς την παραδοσιακή μέθοδο παρασκευής παγωτού. Ο στόχος μας ήταν να αλλάξουμε την κοινή γνώμη για το παγωτό. Κάποιοι νίωθουν αηδία στην σκέψη του μητρικού γάλακτος ως βασικό συστατικό του συγκεκριμένου παγωτού, αλλά ουσιαστικά είναι ότι πιο αγνό, οργανικό και φυσικό” δήλωσε ο O’Connor.

Και φυσικά το ονομά του θυμίζει – τι άλλο; – τη διάσημη pop τραγουδίστρια των τελευταίων ετών Lady Gaga!

Το πρώτο κατάστημα Icecreamists βρίσκεται στην οδό Maiden Lane στο Covent Garden, ενώ το δεύτερο κατάστημα θα ανοίξει στην αγoρά του Covent Garden Piazza, πρός τα τέλη Μαίου.

Ice-cream anyone?

 

Δείτε περισσότερα εδώ: www.theicecreamists.com

 

The Icecreamists, 15 Maiden Lane, Covent Garden WC2E 7NC London

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Εύκολη Τούρτα Black Forest

Η τούρτα μπλακ φορεστ είναι η πιο διάσημη γερμανική τούρτα. Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε μια παραλλαγή με βύσσινο και σαντιγί που θα ξετρελάνει τους πάντες!

Γιουβέτσι με χταποδάκι & μύδια

Συνταγή για γιουβέτσι με θαλασσινά!

Μπάρες βρώμης

Υγιεινές, γεμάτες ενέργεια μπάρες βρώμης από τον Τάσο Αντωνίου. Χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζάχαρη, τέλειο για δίαιτα και ως σνακ μέσα στην ημέρα!

Περισσότερα άρθρα

Αντικαταστάσεις υλικών για νηστίσιμα γλυκά

Πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο σε ένα γλυκό; Μάθετε τις αντικαταστάσεις υλικών για πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά!

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ