Εύκολο παγωτό με δυο υλικά

Η συνταγή για παγωτό με δυο υλικά απαιτεί μόνο 10 λεπτά και δεν χρειάζεται καθόλου ανακάτεμα!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 6 ώρες

Μερίδες: 6

Εύκολο παγωτό με δυο υλικά

Εκτέλεση

Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα υλικά μέχρι να σχηματίστεί μια παχύρρευστη κρέμα, για περίπου 8-10 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενα δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς, το ισιώνουμε με μαρίζ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες. Σερβίρουμε το παγωτό σε μπάλες, σε χωνάκια, το προσθέτουμε σε milkshakes ή συνοδεύουμε πορτοκαλόπιτα  και σοκολατόπιτα

Δες τη συνταγή του Τάσου για παγωτό με ένα μόνο υλικό στο παρακάτω βίντεο και αναλυτικά τις δοσολογίες με ένα κλικ εδώ!

Φτιάχνουμε παγωτό με δυο υλικά σε διάφορες γεύσεις: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ελαφρώς σε κατσαρολάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αρωματίζουμε το γάλα με το υλικό που επιθυμούμε (μέντα, δυόσμος, ξυλάκι κανέλας, λεβάντα, κόκκους καφέ, σπόρους βανίλιας κλπ) και το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση επιθυμούμε. Αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Ακολουθούμε τη διαδικασία για το παγωτό.