Πικάντικες πατάτες, συνταγή εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη από τον Τάσο Αντωνίου.

Πικάντικες πατάτες
Πικάντικες πατάτες, συνταγή εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη από τον Τάσο Αντωνίου.
Μερίδες 5
Θερμίδες 259θερμίδες
Υλικά
500 γρ. baby πατάτες- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 500 ml ζωμό κότας
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες μας πολύ καλά γιατί θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους.
- Τις κόβουμε κυδωνάτες σε τέσσερα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά για 5 – 6 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βουτυρωθούν καλά. Ρίχνουμε το κύμινο, τον κόλιαντρο και την πάπρικα και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε στη φωτιά έως ότου να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους. Τις σερβίρουμε ζεστές.
Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
παρα πολυ ωραια συνταγη παιδια!