Πικάντικες πατάτες

Πικάντικες πατάτες
Υλικά

  • 500 γρ. baby πατάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 500 ml ζωμό κότας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τις πατάτες μας πολύ καλά γιατί θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους.

  2. Τις κόβουμε κυδωνάτες σε τέσσερα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά για 5 - 6 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βουτυρωθούν καλά. Ρίχνουμε το κύμινο, τον κόλιαντρο και την πάπρικα και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα.

  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε στη φωτιά έως ότου να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε για 10 - 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους. Τις σερβίρουμε ζεστές.

  4. Για 5 μερίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.