Πικάντικες πατάτες

Πικάντικες πατάτες Συνταγη

Πικάντικες πατάτες, συνταγή εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη από τον Τάσο Αντωνίου. 

Πικάντικες πατάτες Συνταγη
Εκτύπωση

Πικάντικες πατάτες

Πικάντικες πατάτες, συνταγή εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη από τον Τάσο Αντωνίου. 
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πικάντικες πατάτες
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 259θερμίδες

Υλικά


  • 500 γρ. baby πατάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 500 ml ζωμό κότας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις πατάτες μας πολύ καλά γιατί θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους.
  • Τις κόβουμε κυδωνάτες σε τέσσερα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά για 5 – 6 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βουτυρωθούν καλά. Ρίχνουμε το κύμινο, τον κόλιαντρο και την πάπρικα και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε στη φωτιά έως ότου να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή