Πανεπιστήμιο Παγωτού

Είστε σε δίλημμα και δεν ξέρετε ποιον επαγγελματικό δρόμο να ακολουθήσετε ή θέλετε να κάνετε στροφή στην καριέρα σας; Στη Μπολόνια της Ιταλίας υπάρχει ένα πανεπιστήμιο διαφορετικό, το Πανεπιστήμιο Τζελάτο (τζελάτο είναι η ιταλική εκδοχή του παγωτού). 

Το πανεπιστήμιο αυτό, που προσφέρει στους σπουδαστές του ένα αρκετά θερμιδούχο δίπλωμα, ιδρύθηκε από την ιταλική εταιρεία Carpigiani, που κατασκευάζει μηχανές παρασκευής παγωτού, και μάλιστα είναι κι η πρώτη στον τομέα της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι φοιτητές συνεχώς αυξάνονται και προέρχονται σχεδόν από όλες τις χώρες. Η επιθυμία τους κοινή: να μάθουν να φτιάχνουν το καλύτερο παγωτό, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και στη συνέχεια να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, ευελπιστώντας να αποκτήσουν τη φήμη του καλύτερου παρασκευαστή παγωτού της χώρας τους. Κι είναι πολλοί που ονειρεύονται μια τέτοιου είδους καριέρα, αφού, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, περίπου 9.000 άτομα φοιτούν κάθε χρόνο. 

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, οι σπουδαστές μαθαίνουν πώς να φτιάχνουν το παραδοσιακό σε γεύσεις παγωτό, αλλά και να πειραματίζονται με νέες, πρωτότυπες γεύσεις, αφού σκοπός των διδασκόντων είναι να τους εμφυσήσουν την ιδέα πως και το παγωτό είναι ένα είδος τέχνης. Τα μαθήματα είναι στην ιταλική, αγγλική, γαλλική ή γερμανική γλώσσα, ενώ η διάρκεια φοίτησης ποικίλλει ανάλογα με την επιθυμία και το βαλάντιο του κάθε ενδιαφερόμενου. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που πλέον οι ιθύνοντες παραδίδουν μαθήματα και μέσω διαδικτύου, ενώ διοργανώνουν και διάφορα σεμινάρια και εκτός των ιταλικών συνόρων.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε το δρόμο του παγωτού, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συλλέξετε από την επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου :  www.gelatouniversity.com.

 

Μαρία Αϊβαλιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.