ΑρχικήΆρθραΠανεπιστήμιο Παγωτού

Πανεπιστήμιο Παγωτού

Είστε σε δίλημμα και δεν ξέρετε ποιον επαγγελματικό δρόμο να ακολουθήσετε ή θέλετε να κάνετε στροφή στην καριέρα σας; Στη Μπολόνια της Ιταλίας υπάρχει ένα πανεπιστήμιο διαφορετικό, το Πανεπιστήμιο Τζελάτο (τζελάτο είναι η ιταλική εκδοχή του παγωτού). 

Το πανεπιστήμιο αυτό, που προσφέρει στους σπουδαστές του ένα αρκετά θερμιδούχο δίπλωμα, ιδρύθηκε από την ιταλική εταιρεία Carpigiani, που κατασκευάζει μηχανές παρασκευής παγωτού, και μάλιστα είναι κι η πρώτη στον τομέα της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι φοιτητές συνεχώς αυξάνονται και προέρχονται σχεδόν από όλες τις χώρες. Η επιθυμία τους κοινή: να μάθουν να φτιάχνουν το καλύτερο παγωτό, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και στη συνέχεια να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, ευελπιστώντας να αποκτήσουν τη φήμη του καλύτερου παρασκευαστή παγωτού της χώρας τους. Κι είναι πολλοί που ονειρεύονται μια τέτοιου είδους καριέρα, αφού, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, περίπου 9.000 άτομα φοιτούν κάθε χρόνο. 

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, οι σπουδαστές μαθαίνουν πώς να φτιάχνουν το παραδοσιακό σε γεύσεις παγωτό, αλλά και να πειραματίζονται με νέες, πρωτότυπες γεύσεις, αφού σκοπός των διδασκόντων είναι να τους εμφυσήσουν την ιδέα πως και το παγωτό είναι ένα είδος τέχνης. Τα μαθήματα είναι στην ιταλική, αγγλική, γαλλική ή γερμανική γλώσσα, ενώ η διάρκεια φοίτησης ποικίλλει ανάλογα με την επιθυμία και το βαλάντιο του κάθε ενδιαφερόμενου. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που πλέον οι ιθύνοντες παραδίδουν μαθήματα και μέσω διαδικτύου, ενώ διοργανώνουν και διάφορα σεμινάρια και εκτός των ιταλικών συνόρων.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε το δρόμο του παγωτού, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συλλέξετε από την επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου :  www.gelatouniversity.com.

 

Μαρία Αϊβαλιώτη

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ταραμοσαλάτα αφράτη με ψωμί

Εύκολη συνταγή για ταραμοσαλάτα. Φτιάξτε σπιτική ταραμοσαλάτα με αυτή την εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα συνοδεύσει ιδανικά κάθε σαρακοστιανό και νηστίσιμο γεύμα.

Μπιφτέκια με πατάτες

Αξέχαστα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτήν την εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες, θα φτιάξετε το καλύτερο μαμαδίστικο φαγητό!

Πατάτες φούρνου

Πατάτες φούρνου με μουστάρδα και μέλι από τον Τάσο Αντωνίου! μπριζόλες, μπιφτέκια, ψάρι και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο φαλάφελ;

Φτιάξτε αυθεντικά φαλάφελ από την Ανατολή στο σπίτι σας με αυτά τα μικρά μυστικά και tips.

9 μοναδικοί μεζέδες για την μπύρα σου!

Μεζέδες για μπύρα και ακαταμάχητες συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό κάθε εποχή, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

Γιατί ζαχαρώνει το μέλι και πώς να το διορθώσουμε;

Γιατί ζαχάρωσε το μέλι και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ