ΑρχικήΆρθραΠατάτες hasselback

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Οι πατάτες hasselback είναι ίσως το πιο αδικημένο ορεκτικό. Τόσο εντυπωσιακές, τόσο νόστιμες, πολλοί φανατικοί θαυμαστές τους προσθέτουν την προσωπική τους πινελιά και μετατρέπουν τη συνταγή σε ένα κυρίως πιάτο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα φαγητά.

Δημιουργήθηκαν το 18ο αιώνα, στο εστιατόριο Hasselbacken στη Στοκχόλμη. Γρήγορα έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των Σουηδών και έκανε διεθνή καριέρα. Δείτε τη συνταγή στο video που ακολουθεί και θα καταλάβετε το γιατί.

 

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ψωμί τράβα-τσίμπα

Το πιο λαχταριστό καρβελάκι που μπορείς να φτιάξεις με ό,τι υλικά έχεις στο ψυγείο σου. Τραβάς και τσιμπάς κάθε μπουκιά!

Λουκουμάδες με τρια υλικά

Λουκουμάδες με τρια υλικά, τραγανοί και πεντανόστιμοι! Μάθετε πώς να φτιάξετε εύκολα λουκουμάδες με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας.

Σοκολατένιο μπανάνα κέικ

Ένα αφράτο, ζουμερό κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας και της μπανάνας. Μια συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι!

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά επιτυχίας για τέλεια ρεβίθια

Μυστικά για πεντανόστιμα ρεβίθια με οποιοδήποτε τρόπο κι αν τα μαγειρέψετε!

4 tips για να μαγειρέψετε μελιτζάνες στην τελειότητα

Μελιτζάνες, όλα τα μυστικά και οι συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για να τις μαγειρέψετε στην τελειότητα!

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ