Ρύζι με μύδια (μυδοπίλαφο)

Ρύζι με μύδια (μυδοπίλαφο)

Ρύζι με μύδια (μυδοπίλαφο). Μια πεντανόστιμη συνταγή για ρύζι με μύδια. Νηστίσιμη συνταγή και πάρα πολύ νόστιμη.

Ρύζι με μύδια (μυδοπίλαφο)

Ρύζι με μύδια (μυδοπίλαφο)

Απίθανη συνταγή για νηστίσιμο μυδοπίλαφο από τον Τάσο Αντωνίου. Αφήστε τις γεύσεις να δέσουν στην κατσαρόλα πριν το σερβίρετε.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 35 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 45 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 405 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 25 μύδια με το κέλυφος
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι
  • 1/4 φλιτζ. σταφίδες
  • 1/4 φλιτζ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. άνηθος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Βάζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι και τα πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό για 3-4 λεπτά. Όσα μύδια ανοίξουν στο πλύσιμο, τα πετάμε. Αφαιρούμε τα μουστάκια τους με τα χέρια ή με μαχαίρι, τρίβουμε καλά το κέλυφος με βούρτσα και τα ξεπλένουμε ξανά μέσα στο σουρωτήρι. 
  • Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τα καθαρισμένα μύδια, το νερό και το κρασί. Ανάβουμε δυνατή φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Ανακινούμε την κατσαρόλα για να ανοίξουν πιο εύκολα. Δεν πρέπει να τα βράσουμε περισσότερο γιατί θα χάσουν τη γεύση τους και θα σκληρύνουν. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σε αυτό το σημείο, όσα μύδια παραμείνουν κλειστά, τα πετάμε. Στραγγίζουμε τα μύδια και κρατάμε δυο φλιτζάνια από τον ζωμό στον οποίο έβρασαν. Αν τυχόν έχει ακαθαρσίες, τον περνάμε από τουλπάνι. 
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν, για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον ζωμό των μυδιών και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά, να απορροφήσει όλα τα υγρά, μισοσκεπάζοντας την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τη σταφίδα, το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά επιπλέον. Σε αυτό το σημείο, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα. Αφήνουμε το μυδοπίλαφο να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Ρύζι με μύδια (μυδοπίλαφο)

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο
  1. Σε αγαπαμε Τάσο για τις υπεροχες συνταγες σου. Καντο και ενα βιντεο να το μαθουμε ακομα καλυτερα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.