Εύκολο & γρήγορο τσιζκέικ (Cheesecake)

Εύκολο & γρήγορο τσιζκέικ (Cheesecake)

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes

Μερίδες: 8

Υλικά

Για το μπισκότο:

250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής αλέσεως
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:

400 γραμμ. κρέμα γάλακτος
8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
500 γραμμ. κρίμ τσιζ σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα λεμονιού
1 φλ. τσαγιού φράουλες πολτοποιημένες
2 φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °c. Ετοιμάζουμε τη βάση μπισκότου: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μέσα σε ταψί με στρογγυλό τσέρκι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, ώσπου το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου. Πιέζουμε την επιφάνεια με κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη. ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Με μίξερ χειρός χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε με κουτάλι την κρέμα τυριού πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα πάνω στην κρέμα τυριού, ξεφορμάρουμε το cheesecake και σερβίρουμε κρύο.

https://www.mamapeinao.gr/tsizkeik-cheesecake/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.