Cheesecake (τσιζκεικ) εύκολο & γρήγορο

Τσιζκέικ (cheesecake) εύκολο

Χρόνος προετοιμασίας: 2 hours, 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes

Συνολικός χρόνος: 2 hours, 20 minutes

Μερίδες: 8

Θερμίδες: 450

Τσιζκέικ (cheesecake) εύκολο

Cheesecake (τσιζκέικ) εύκολο από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το πιο νόστιμο και γρήγορο cheesecake με τραγανό μπισκότο και αφράτη κρέμα. Ένα αγαπημένο γλυκό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

250 γρ. μπισκότα digestive
90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 ml. κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
μαρμελάδα βατόμουρο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °c. Ετοιμάζουμε τη βάση μπισκότου: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μέσα σε ταψί με στρογγυλό τσέρκι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, ώσπου το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου. Πιέζουμε την επιφάνεια με κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη. ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Με μίξερ χειρός χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε με κουτάλι την κρέμα τυριού πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα τυριού, ξεφορμάρουμε το cheesecake και σερβίρουμε κρύο.

https://www.mamapeinao.gr/tsizkeik-cheesecake/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.