Η πίτσα είναι πλέον αποδεδειγμένα το πιο εθιστικό φαγητό

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Με λεπτή και τραγανή ζύμη ή και με αφράτη, με κάθε λογής υλικά, η πίτσα είναι έδεσμα που δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο. Μια νέα επιστημονική έρευνα  υποστηρίζει πως η πίτσα είναι το πιο εθιστικό φαγητό και αυτό που θέλουμε συνέχεια να απολαμβάνουμε.

Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό U.S. National Library of Medicine. Σύμφωνα με τους μελετητές, η πίτσα έρχεται πρώτη στη λίστα με τα φαγητά στα οποία ο ανθρώπινος οργανισμός έχει εθιστεί με συνέπεια να τείνει συνεχώς να τα καταναλώνει και μάλιστα καθημερινά και σε μεγάλες ποσότητες.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή η προτίμηση έγκειται στο ότι η πίτσα είναι ένα έδεσμα με υψηλά επίπεδα κορεσμένου λίπους  και επεξεργασμένων υδατανθράκων, ουσίες ικανές να αυξήσουν την όρεξή μας για ένα συγκεκριμένο φαγητό. Ένας ακόμα παράγοντας που οδηγεί στην πρώτη θέση της λίστας την πίτσα είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε τυρί. Η πρωτεΐνη καζεΐνη που περιέχουν  όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, σχετίζεται με την ανάπτυξη και  ενδυνάμωση του μυικού συστήματος, αλλά και με τα εγκεφαλικά νεύρα που ελέγχουν τον πόνο, το αίσθημα της ανταμοιβής και του εθισμού.

Στη λίστα με τα πιο εθιστικά φαγητά της εν λόγω έρευνας συμπεριλαμβάνονται επίσης η σοκολάτα, το παγωτό, οι τηγανητές πατάτες, τα μπισκότα, τα πατατάκια, δηλαδή λιχουδιές με πολλές θερμίδες και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Δείτε τη συνταγή για ελληνική πίτσα με κρητικό απάκι και μυζήθρα κάνοντας κλικ εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.