Πίτσα πιο αλατισμένη κι από ωκεανό

Έρευνα υγειονομικών οργανισμών στην Αγγλία έδειξαν ότι ένα εστιατόριο στο Λονδίνο πωλούσε πίτσα πεπερόνι με περισσότερη περιεκτικότητα σε αλάτι από αυτήν ακόμη και του Ατλαντικού ωκεανού.  Η πίτσα του εστιατορίου Adam & Eve στο Mill Hill βρέθηκε ότι περιείχε 10,57 γραμμάρια αλάτι, δηλαδή 2,73 γραμμάρια αλάτι ανά 100 γραμμάρια πίτσας, όταν στο νερό του Ατλαντικού η περιεκτικότητα σε αλάτι είναι 2,5 γραμμάρια αλάτι ανά 100 γραμμάρια νερό.

Η έρευνα έδειξε ότι η πίτσα που παραγγέλνουμε για το σπίτι περιέχει 2,5 φορές περισσότερο αλάτι από αυτή του σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, από τις 199 πίτσες μαργαρίτες και πεπερόνι από καταστήματα takeaway, εστιατόρια και σούπερ μάρκετ που εξετάστηκαν, οι μισές βρέθηκαν να περιέχουν τη μέγιστη ποσότητα αλατιού της προτεινόμενης ημερήσιας κατανάλωσης που είναι 6 γραμμάρια. Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, το 84% των προϊόντων από takeaway περιέχουν τρανς λιπαρά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα και εγκεφαλικά.

Οι υγειονομικοί οργανισμοί δημοσίευσαν την έρευνα στα πλαίσια της Εβδομάδας Ενημέρωσης για το Αλάτι που θα διεξαχθεί  στην Αγγλία από σήμερα μέχρι την 1η Απριλίου, ενώ το «ύποπτο» εστιατόριο Αdam & Eve δήλωσε πως άλλαξε τη συνταγή και μείωσε τη ποσότητα αλατιού στα επιτρεπτά όρια.

 

Άννα Ευθυμίου

 

Πηγή: independent.ie

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.