ΑρχικήΒίντεοΠώς να ψήσετε πικάνια

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!

Πικάνια
Εκτύπωση

Πώς να ψήσετε τέλεια πικάνια (picanha)

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!
Πιάτο Κυρίως πιάτο
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Πικάνια
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Θερμίδες 240θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1,5 κιλό πικάνια
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη φωτιά στην ψησταριά και όσο πυρώνουν τα κάρβουνα, προετοιμάζουμε την πικάνια.
  • H πικάνια πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο. Στη συνέχεια την ακουμπάμε στον πάγκο εργασίας και την σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας πολύ καλά. Ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε την πικάνια στην σχάρα και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, αναλόγως πόσο παχιά ή λεπτή είναι η μπριζόλα. Στη συνέχεια γυρίζουμε τη μπριζόλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.
  • Ελέγχουμε τη μπριζόλα με ένα θερμόμετρο. Η πικάνια σερβίρεται ιδανικά medium σε θερμοκρασία γύρω στους 55οC.
  • Βγάζουμε την πικάνια από τη ψησταριά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με baby ρόκα και κόβουμε κατά μήκος του κόκαλου και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Κέικ με ανανά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γέμιση για γαλοπούλα

Συνταγή για γέμιση γαλοπούλας!

Ομελέτα φούρνου (Frittata)

Ομελέτα φούρνου με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Μια πλούσια και γευστική ομελέτα με πατάτες, κολοκυθάκι και τυρί φέτα που αποτελεί ένα εξαιρετικό γεύμα.

Πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Η πιο εύκολη συνταγή για πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα και ελαφρώς καραμελένια γεύση.

Περισσότερα άρθρα

Μυστικά για τέλεια βασιλόπιτα

Η συνταγή της βασιλόπιτας έχει τα μυστικά της.

11 μυστικά για να πετύχετε το τέλειο παντεσπάνι

Τέλειο παντεσπάνι για τούρτες εύκολο, νόστιμο και απόλυτα επιτυχημένο, με αυτά τα 11 μικρά μυστικά επιτυχίας!

Αντικαταστάσεις υλικών για νηστίσιμα γλυκά

Πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο σε ένα γλυκό; Μάθετε τις αντικαταστάσεις υλικών για πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τάσο εισαι απαιχτος λεμε! Δεν εχω παει ποτε να αγορασω κρεας απο τον Αγγελη στη Γλυφαρα αλλα θα παω συντομα! Συνεχισε ετσι μεγαλε

  2. Τάσο κάναμε την πρώτη μπριζόλα που μας έδειξες την tomahawk και ήταν υπέροχη. Ζουμερή και πεντανόστιμη. Ωραίο και το κόλπο για να βάζεις φωτιά τόσο απλά και γρήγορα γιατί ο άντρας μου τα έκανε όλα μαντάρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ