Πώς να ψήσετε τέλεια πικάνια

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!

Πικάνια
Print

Πώς να ψήσετε τέλεια πικάνια (picanha)

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!
Course Κυρίως πιάτο
Cuisine Διεθνής
Keyword Πικάνια
Prep Time 20 λεπτά
Cook Time 20 λεπτά
Total Time 40 λεπτά
Calories 240θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1,5 κιλό πικάνια
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Instructions

  • Ετοιμάζουμε τη φωτιά στην ψησταριά και όσο πυρώνουν τα κάρβουνα, προετοιμάζουμε την πικάνια.
  • H πικάνια πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο. Στη συνέχεια την ακουμπάμε στον πάγκο εργασίας και την σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας πολύ καλά. Ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε την πικάνια στην σχάρα και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, αναλόγως πόσο παχιά ή λεπτή είναι η μπριζόλα. Στη συνέχεια γυρίζουμε τη μπριζόλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.
  • Ελέγχουμε τη μπριζόλα με ένα θερμόμετρο. Η πικάνια σερβίρεται ιδανικά medium σε θερμοκρασία γύρω στους 55οC.
  • Βγάζουμε την πικάνια από τη ψησταριά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με baby ρόκα και κόβουμε κατά μήκος του κόκαλου και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.

Video

3 Σχόλια
  1. Τάσο εισαι απαιχτος λεμε! Δεν εχω παει ποτε να αγορασω κρεας απο τον Αγγελη στη Γλυφαρα αλλα θα παω συντομα! Συνεχισε ετσι μεγαλε

  2. Τάσο κάναμε την πρώτη μπριζόλα που μας έδειξες την tomahawk και ήταν υπέροχη. Ζουμερή και πεντανόστιμη. Ωραίο και το κόλπο για να βάζεις φωτιά τόσο απλά και γρήγορα γιατί ο άντρας μου τα έκανε όλα μαντάρα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή