Aπό την Άννα Ευθυμίου,
Έχει συμβεί σε όλους να βρισκόμαστε σπίτι και να θέλουμε να χαλαρώσουμε με ένα ποτήρι καλό κρασί. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε με το υπόλοιπο κρασί που μένει στο μπουκάλι; Σίγουρα το να πιούμε όλο το περιεχόμενο δεν είναι η λύση. Το site Wine Folly που εξειδικεύεται στο κρασί και την κουλτούρα του δημιούργησε ένα πολύ χρήσιμο infographic που εξηγεί ακριβώς πόσο καιρό αντέχει το κρασί αφού ανοιχτεί. Πιο συγκεκριμένα ισχύουν τα παρακάτω.
- Ελαφρύ λευκό και ροζέ κρασί: 5-7 μέρες στο ψυγείο με φελλό
- Πλούσιο λευκό κρασί: 3-5 μέρες στο ψυγείο με φελλό
- Κόκκινο κρασί: 3-5 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος με φελλό
- Ενισχυμένο κρασί: 3-5 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος με φελλό
- Αφρώδης οίνος: 1-3 μέρες στο ψυγείο με τον ειδικό φελλό για σαμπάνια (stopper)
- Κρασί σε χάρτινη συσκευασία: 28 μέρες στο ψυγείo