ΑρχικήΆρθραΠόσο αντέχει το κρασί αφού ανοιχτεί;

Πόσο αντέχει το κρασί αφού ανοιχτεί;

Aπό την Άννα Ευθυμίου,

Έχει συμβεί σε όλους να βρισκόμαστε σπίτι και να θέλουμε να χαλαρώσουμε με ένα ποτήρι καλό κρασί. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε με το υπόλοιπο κρασί που μένει στο μπουκάλι; Σίγουρα το να πιούμε όλο το περιεχόμενο δεν είναι η λύση. Το site Wine Folly που εξειδικεύεται στο κρασί και την κουλτούρα του δημιούργησε ένα πολύ χρήσιμο infographic που εξηγεί ακριβώς πόσο καιρό αντέχει το κρασί αφού ανοιχτεί. Πιο συγκεκριμένα ισχύουν τα παρακάτω.

  • Ελαφρύ λευκό και ροζέ κρασί: 5-7 μέρες στο ψυγείο με φελλό
  • Πλούσιο λευκό κρασί: 3-5 μέρες στο ψυγείο με φελλό
  • Κόκκινο κρασί: 3-5 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος με φελλό
  • Ενισχυμένο κρασί:  3-5 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος με φελλό
  • Αφρώδης οίνος: 1-3 μέρες στο ψυγείο με τον ειδικό φελλό για σαμπάνια (stopper)
  • Κρασί σε χάρτινη συσκευασία: 28 μέρες στο ψυγείo

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης

Μια υπέροχη τάρτα με χωριάτικη ζύμη, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και πράσα. Το γιαούρτι στη γέμιση κάνει τη διαφορά!

Σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα

Συνταγή για σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχη, φουλ σοκολατένια και απόλυτα ανοιξιάτικη.

Σουβλάκι ξιφία

Ζουμερό σουβλάκι με ξιφία μαριναρισμένο από τον Τάσο Αντωνίου. Ελαφρύ και πρωτότυπο σουβλάκι με ζουμερό και γευστικό ψάρι!

Περισσότερα άρθρα

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

Τα 6 μυστικά για τέλειες καλοκαιρινές σαλάτες

Η τέλεια σαλάτα έχει αυτά τα βήματα που πρέπει κατακτήσετε για να τη φτιάξετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ