Ζελέ φρούτων, μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή για επιδόρπιο ή ένα ελαφρύ, δροσερό ζελέ για όλες τις ώρες της ημέρας.
Εκτύπωση
Ζελέ φρούτων
Θερμίδες 231θερμίδες
Υλικά
- 2 φλιτζάνια – 500 ml χυμό πορτοκάλι (φρέσκο ή του εμπορίου)
- 1 πακέτο ζελατίνη
- 1/4 φλιτζάνι – 60 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, βάζουμε 1/4 φλιτζανιού (60 ml) χυμό πορτοκάλι. Μουλιάζουμε μέσα τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μαλακώσει για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζάχαρη και η ζελατίνη να διαλυθούν. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά ποτήρια ή κύπελλα. Αφήνουμε το ζελέ να σταθεί στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Τοσο απλο και τοσο ευκολο και νοστιμο.