ΑρχικήΣυνταγέςΖελέ φρούτων

Ζελέ φρούτων, μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή για επιδόρπιο ή ένα ελαφρύ, δροσερό ζελέ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Ζελέ φρούτων συνταγή
Εκτύπωση

Ζελέ φρούτων

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ζελέ φρούτων
Θερμίδες 231θερμίδες

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια – 500 ml χυμό πορτοκάλι (φρέσκο ή του εμπορίου)
  • 1 πακέτο ζελατίνη
  • 1/4 φλιτζάνι – 60 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, βάζουμε 1/4 φλιτζανιού (60 ml) χυμό πορτοκάλι. Μουλιάζουμε μέσα τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μαλακώσει για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζάχαρη και η ζελατίνη να διαλυθούν. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά ποτήρια ή κύπελλα. Αφήνουμε το ζελέ να σταθεί στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες πριν σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από τον Τάσο Αντωνίου. Μία απίθανη συνταγή με λαχταριστά κανελόνια και πλούσια γέμιση από βελούδινη μπεσαμέλ και μυρωδική σάλτσα με κιμά.

Μπιφτέκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

Μπιφτέκια με σάλτσα μπάρμπεκιου από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερά μπιφτέκια που μπορείτε να φτιάξετε με τον κιμά της επιλογής σας. Μπιφτέκια με σάλτσα μπάρμπεκιου Μπιφτέκια με σάλτσα...

Οι ωραιότερες σπιτικές βάφλες

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικές βάφλες που θα φτιάξετε πανεύκολα! Συνοδεύστε με παγωτό για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Ξέχασες το κρέας στην κατάψυξη και πρέπει να μαγειρέψεις άμεσα; Μάθε πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά μόλις με αυτό το μυστικό κόλπο.

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

Το κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες

Το μυστικό κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες. Δείτε επίσης συνταγές για να αξιοποιήσετε το κατεψυγμένο τυρί.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ