Πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Prep Time25 λεπτά
Cook Time10 λεπτά
Servings: 12

Ingredients

  • 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κεσεδάκι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  • 1/2 κουτί 200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. αλεσμένο και καβουρντισμένο φουντούκι
  •  

Instructions

  • Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C. Κατόπιν τα βάζουμε σε πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν. Τα χτυπάμε σε πούδρα στο μούλτι.

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 3-4 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε αποστειρωμένα βαζάκια στο ψυγείο. 

  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.