Πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 25 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes

Μερίδες: 12

Υλικά

100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1/2 κεσεδάκι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο
1/2 κουτί (200 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. αλεσμένο και καβουρντισμένο φουντούκι

 

Εκτέλεση

Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C. Κατόπιν τα βάζουμε σε πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν. Τα χτυπάμε σε πούδρα στο μούλτι.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 3-4 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε αποστειρωμένα βαζάκια στο ψυγείο. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.