ΑρχικήΒίντεοΠροζυμένιο ψωμί με σπόρους chia

Ψωμί με προζύμι χωρίς μίξερ και μόνο 4 υλικά. Φτιάξτε το πιο τραγανό ψωμί με σπόρους της επιλογής σας. Νόστιμο και με την πιο εύκολη συνταγή!

Προζυμένιο ψωμί με σπόρους chia
Εκτύπωση

Προζυμένιο ψωμί με σπόρους chia

Ψωμί με προζύμι χωρίς μίξερ και μόνο 4 υλικά. Φτιάξτε το πιο τραγανό ψωμί με σπόρους της επιλογής σας. Νόστιμο και με την πιο εύκολη συνταγή!
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Προζυμένιο ψωμί με σπόρους chia
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 343θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 συσκευασία Easy Bake για προζυμένιο ψωμί
  • 1 φακελάκι μαγιά περιέχεται στη συσκευασία
  • 310 g. νερό στους 40οC
  • 30 g. σπόροι chia

Εκτέλεση

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό στους 40οC.
  • Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο του μείγματος για ψωμί. Προσθέτουμε το διάλυμα με τη μαγιά. Προαιρετικά βάζουμε γάντια στα χέρια και ζυμώνουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Πρέπει τα υλικά να ενσωματωθούν και να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε εκεί το ζυμάρι μας. Με τα χέρια το ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις κόντρα στον πάγκο εργασίας ώστε να ενεργοποιηθεί η γλουτένη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με κυκλικές κινήσεις και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί καλυμμένο με πετσέτα για περίπου 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια το ζυμώνουμε ξανά σε αλευρωμένο πάγκο, επαναλαμβάνοντας τις δυνατές κινήσεις. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 50 λεπτά πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε κόψει σε στρογγυλό σχήμα, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Παράλληλα προθερμαίνουμε στον φούρνο μια μαντεμένια γάστρα για τουλάχιστον 45 λεπτά. Εάν δεν έχετε μαντεμένιο σκεύος, χρησιμοποιήστε μια απλή γάστρα.
  • Αλείφουμε το φουσκωμένο ζυμάρι με νερό στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε από πάνω με σπόρους chia ή άλλους σπόρους της επιλογής μας. Με μυτερό μαχαίρι χαράζουμε το ψωμί κάθετα στο κέντρο του. Μεταφέρουμε προσεκτικά το ψωμάκι με τη λαδόκολλα στην καυτή γάστρα και την καλύπτουμε με το καπάκι της.
  • Ψήνουμε στους 200οC για 40 περίπου λεπτά.

Βίντεο συνταγής

Αν σας άρεσε το κλασικό κεικ, θα λατρέψετε το δίχρωμο ζέμπρα κέικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γλυκιά πίτα με κολοκύθα

Φανταστική συνταγή για γλυκιά πίτα κολοκύθας από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη πίτα κολοκύθας που τρώγεται ως επιδόρπιο αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό.

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Περισσότερα άρθρα

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

Συνταγές και μενού για την Πρωτομαγιά

Υπέροχες και πανεύκολες συνταγές για την Πρωτομαγιά. Δείτε το γευστικό μενού της Πρωτομαγιάς με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

7 μοναδικά γλυκά με ταχίνι!

Διαλέξαμε τα 6 καλύτερα γλυκά με ταχίνι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Υπέροχα γλυκά με ταχίνι που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ