ΑρχικήΆρθραRed Snapper, το τέλειο κοκτέιλ για σαββατοκύριακο στο σπίτι

Red Snapper, το τέλειο κοκτέιλ για σαββατοκύριακο στο σπίτι

Από τον Βασίλη Τσομπανίδη,

Στα πλαίσια της καλοπέρασης συμπεριλαμβάνεται και εκείνη η Kυριακή που θα τους μαζέψεις όλους στο σπίτι, θα ξεκινήσετε απο πρωινό και θα φτάσετε να κουτουλάτε από τη νύστα συζητώντας την αδικία της Δευτέρας. Για να είσαι εδώ σημαίνει πως ψάχνεις κάτι εύκολο και νόστιμο για να εντυπωσιάσεις και συνάμα να εμπλουτίσεις τον ουρανίσκο της παρέας. Εγώ θα βάλω ένα λιθαράκι το οποίο σίγουρα θα σε βοηθήσει να κλέψεις την παράσταση από την αρχή. Θα το ετοιμάσεις και θα το προσφέρεις πριν από το φαγητό, αλλά θα έχεις φτιάξει αρκετό για να μπορούν να ξαναγεμίσουν κατά τη διάρκεια του φαγητού. Μια βασική χάρη θέλω μόνο, να υπάρχει στο τραπέζι μια πίτα με χόρτα και ένα λιπαρό φαγητό, όπως χοιρινό στον φούρνο, αρνάκι, burger κλπ. 

  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon 
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/2 φλιτζ. από το νερό που έβρασες τα χόρτα για την πίτα (ή αλλιώς έναν κύβο ζωμό λαχανικών δυαλυμένο σε νερό)
  • 1/2 φλιτζ. τζίν
  • 1 κ.γλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • Πιπέρι
  • Λίγο τζίντζερ σε σκόνη
  • Ένα μπουκαλάκι χυμό ντομάτας Mala Peruviana

Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ με σύρμα χειρός όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό ντομάτας. Το μείζον θέμα είναι να καταφέρεις να δυαλύσεις τη μουστάρδα. Έπειτα σούρωσέ τα και πρόσθεσε την τομάτα. Ανακάτεψε ξανά χωρίς υπερβολές (ντομάτα είναι, θα γίνει ροζ). Άφησε το μπωλ στο ψυγείο για δυο ώρες. Αν θέλει αλάτι, πρόσθεσε σόγια. Αν θέλεις να καίει περισσότερο, πρόσθεσε επιπλέον μουστάρδα. Αν σερβίρεις ψάρι πλακί ή ψητό, μη βάλεις καθόλου ζάχαρη. Γενικά, feel free.

Το κοκτέιλ που μόλις έφτιαξες λέγεται Red Snapper και προτείνω να το σερβίρεις σε χαμηλά ποτήρια με τριμμένο πάγο και μια κορυφή φρέσκο κόλιανδρο. 

Ο Βασίλης Τσομπανίδης είναι head bartender στο εστιατόριο Abovo.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μαρμελάδα βερίκοκο

Η πιο αγαπημένη καλοκαιρινή μαρμελάδα! Διαλέξτε ώριμα και γερά βερίκοκα για τη μαρμελάδα. Για να βγει τέλεια η συνταγή, πρέπει είστε πάνω από την κατσαρόλα για να μην αρπάξει και πικρίσει η μαρμελάδα βερίκοκο.

Ροξάκια

Ροξάκια σιροπιαστά από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η συνταγή για νηστίσιμα ροξάκια δίνει τα πιο αφράτα, γευστικά και λαχταριστά γλυκά σαν της μαμάς.

Μακαρονάδα με ντομάτα

Συνταγή για δροσερή μακαρονάδα με ντομάτα!

Περισσότερα άρθρα

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι ώστε να το διατηρήσουμε σαν καινούργιο για καιρό;

Μάρτιος: φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Δείτε ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής για τον μήνα Μάρτιο.

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ