Από τον Βασίλη Τσομπανίδη,
Στα πλαίσια της καλοπέρασης συμπεριλαμβάνεται και εκείνη η Kυριακή που θα τους μαζέψεις όλους στο σπίτι, θα ξεκινήσετε απο πρωινό και θα φτάσετε να κουτουλάτε από τη νύστα συζητώντας την αδικία της Δευτέρας. Για να είσαι εδώ σημαίνει πως ψάχνεις κάτι εύκολο και νόστιμο για να εντυπωσιάσεις και συνάμα να εμπλουτίσεις τον ουρανίσκο της παρέας. Εγώ θα βάλω ένα λιθαράκι το οποίο σίγουρα θα σε βοηθήσει να κλέψεις την παράσταση από την αρχή. Θα το ετοιμάσεις και θα το προσφέρεις πριν από το φαγητό, αλλά θα έχεις φτιάξει αρκετό για να μπορούν να ξαναγεμίσουν κατά τη διάρκεια του φαγητού. Μια βασική χάρη θέλω μόνο, να υπάρχει στο τραπέζι μια πίτα με χόρτα και ένα λιπαρό φαγητό, όπως χοιρινό στον φούρνο, αρνάκι, burger κλπ.
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1/2 φλιτζ. από το νερό που έβρασες τα χόρτα για την πίτα (ή αλλιώς έναν κύβο ζωμό λαχανικών δυαλυμένο σε νερό)
- 1/2 φλιτζ. τζίν
- 1 κ.γλ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. σόγια σως
- Πιπέρι
- Λίγο τζίντζερ σε σκόνη
- Ένα μπουκαλάκι χυμό ντομάτας Mala Peruviana
Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ με σύρμα χειρός όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό ντομάτας. Το μείζον θέμα είναι να καταφέρεις να δυαλύσεις τη μουστάρδα. Έπειτα σούρωσέ τα και πρόσθεσε την τομάτα. Ανακάτεψε ξανά χωρίς υπερβολές (ντομάτα είναι, θα γίνει ροζ). Άφησε το μπωλ στο ψυγείο για δυο ώρες. Αν θέλει αλάτι, πρόσθεσε σόγια. Αν θέλεις να καίει περισσότερο, πρόσθεσε επιπλέον μουστάρδα. Αν σερβίρεις ψάρι πλακί ή ψητό, μη βάλεις καθόλου ζάχαρη. Γενικά, feel free.
Το κοκτέιλ που μόλις έφτιαξες λέγεται Red Snapper και προτείνω να το σερβίρεις σε χαμηλά ποτήρια με τριμμένο πάγο και μια κορυφή φρέσκο κόλιανδρο.
Ο Βασίλης Τσομπανίδης είναι head bartender στο εστιατόριο Abovo.