Ρόφημα καφέ με σοκολάτα, σαντιγί και ξύσμα πορτοκαλιού

Ρόφημα καφέ και σοκολάτας συνταγή
Ρόφημα καφέ με σοκολάτα, σαντιγί και ξύσμα πορτοκαλιού
Προετοιμασία
5 λεπτά
Εκτέλεση
10 λεπτά
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
 
Ρόφημα καφέ και σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα πλούσιο ζεστό ρόφημα που συνδυάζει καφέ, σοκολάτα και άρωμα πορτοκαλιού. Μια εύκολη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις!
Μερίδες: 2
Θερμίδες: 334 θερμίδες
Υλικά
  • 150 γρ. γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 1 δόση εσπρέσο
  • 50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • σαντιγί για το σερβίρισμα
  • 1/4 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα. Κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το εσπρέσο, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού. Με το σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 6 λεπτά. Σερβίρουμε σε φλιτζάνια. Γαρνίρουμε με σαντιγί και επικαλύπτουμε με λίγο επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.