Εκτύπωση
Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά
Μερίδες 5
Θερμίδες 453θερμίδες
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά ψλοκομμένη
- 1/2 κ.γλ. κιτρινόριζα
- 400 γραμμ. ρύζι για πιλάφι
- 800 γραμμ. ζωμός ζεστός κότας
- 1 φλιτζ. αρακά
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το ζωμό: σε 1/2 λίτρο νερό που βράζει προσθέτουμε 1 κύβο κότας MAGGI. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο ζωμός.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και το ζεστό ζωμό κότας MAGGI. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 20΄. Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τον αρακά. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού, το φαγητό είναι έτοιμο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άνηθο.
Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ….