Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 20 minutes

Μερίδες: 5

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά ψλοκομμένη
1/2 κ.γλ. κιτρινόριζα
400 γραμμ. ρύζι για πιλάφι
800 γραμμ. ζωμός ζεστός κότας
1 φλιτζ. αρακά
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ζωμό: σε 1/2 λίτρο νερό που βράζει προσθέτουμε 1 κύβο κότας MAGGI. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο ζωμός. 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και το ζεστό ζωμό κότας MAGGI. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 20΄. Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τον αρακά. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού, το φαγητό είναι έτοιμο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άνηθο.

 

https://www.mamapeinao.gr/ryzi-me-laxanika/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.