ΑρχικήΣυνταγέςΡύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Ρύζι στο τηγάνι Συνταγή
Εκτύπωση

Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ρύζι στο τηγάνι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 453θερμίδες

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψλοκομμένη
  • 1/2 κ.γλ. κιτρινόριζα
  • 400 γραμμ. ρύζι για πιλάφι
  • 800 γραμμ. ζωμός ζεστός κότας
  • 1 φλιτζ. αρακά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το ζωμό: σε 1/2 λίτρο νερό που βράζει προσθέτουμε 1 κύβο κότας MAGGI. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο ζωμός. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και το ζεστό ζωμό κότας MAGGI. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 20΄. Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τον αρακά. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού, το φαγητό είναι έτοιμο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άνηθο.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χτένια

Χτένια με πουρέ καλαμποκιού και κρέμα τρούφας.

Κρύα σούπα με αβοκάντο

Το αβοκάντο δίνει μια βουτυράτη γεύση στην κρύα σούπα ενώ δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Δοκιμάστε τη!

Βίδες με πέστο μαϊντανού

Συνταγή για μακαρόνια βίδες με πέστο μαϊντανού. Αρωματική σάλτσα πέστο από μαϊντανό, χωρίς τυρί, που δίνει αίσθηση φρεσκάδας στη μακαρονάδα μας.

Περισσότερα άρθρα

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

7 εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου

Δείτε ποια είναι τα βασικά εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στην κουζίνα σας.

Πρέπει ένα παιδί να νηστεύει;

Νηστεία και παιδιά: πρέπει ένα μικρό παιδί να νηστεύει; Γράφει η παιδοδιαιτολόγος Ελένη Κουή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ