Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
20 λεπτά
 
Μερίδες: 5
Υλικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψλοκομμένη
  • 1/2 κ.γλ. κιτρινόριζα
  • 400 γραμμ. ρύζι για πιλάφι
  • 800 γραμμ. ζωμός ζεστός κότας
  • 1 φλιτζ. αρακά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε το ζωμό: σε 1/2 λίτρο νερό που βράζει προσθέτουμε 1 κύβο κότας MAGGI. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο ζωμός. 

  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και το ζεστό ζωμό κότας MAGGI. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 20΄. Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τον αρακά. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού, το φαγητό είναι έτοιμο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άνηθο.

  3.  

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.