Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Ρύζι στο τηγάνι Συνταγή
Ρύζι στο τηγάνι Συνταγή
Print

Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Διεθνής
Keyword Ρύζι στο τηγάνι
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 20 λεπτά
Total Time 30 λεπτά
Servings 5
Calories 453θερμίδες

Ingredients

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψλοκομμένη
  • 1/2 κ.γλ. κιτρινόριζα
  • 400 γραμμ. ρύζι για πιλάφι
  • 800 γραμμ. ζωμός ζεστός κότας
  • 1 φλιτζ. αρακά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Instructions

  • Ετοιμάζουμε το ζωμό: σε 1/2 λίτρο νερό που βράζει προσθέτουμε 1 κύβο κότας MAGGI. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο ζωμός. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και το ζεστό ζωμό κότας MAGGI. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 20΄. Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τον αρακά. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού, το φαγητό είναι έτοιμο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άνηθο.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή