Σαλάτα νισουάζ με σολομό

Σαλάτα νισουάζ με σολομό
Σαλάτα νισουάζ με σολομό
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Σαλάτα νισουάζ με σολομό

Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Πιάτο: Σαλάτες
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξη κλειδί: Σαλάτα νισουάζ με σολομό
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 342 θερμίδες

Υλικά

  • 400 γραμμ. φιλέτα φρέσκου σολομού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε καρέ
  • 250 γραμμ. κατεψυγμένα φασολάκια
  • 4 αυγά σφιχτοβρασμένα
  • 2 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι σε φετάκια
  • 250 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μαρούλι πλυμένο και στραγγισμένο
  • Για το ντρέσινγκ

  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1/4 φλ.τσαγ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • 1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα βάζουμε σε λαδόκολλα. Τα τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά σε φάκελο και τα ψήνουμε για 15΄ στο φούρνο, στους 200 βαθμούς.
  • 2. Ζεματάμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5΄. Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά.
  • 3. Κόβουμε το μαρούλι μέσα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα στραγγισμένα φασολάκια, τις ελιές και τις πατάτες.
  • 4. Βγάζουμε το σολομό από τη λαδόκολλα και τον κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
  • 5. Χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και στη συνέχεια περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού, και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.